مهر گزارش می دهد؛
۴۳۰۰معدن كشور فاقد واحد بهداشت و ایمنی!، وقوع حادثه برای۱۹۰۶ نفر
كاروخدمت: نتایج یك گزارش رسمی از آن حكایت می كند كه ۴۳۰۵ معدن كشور معادل ۸۷.۶ درصد از كل معادن، در حال بهره برداری فاقد واحد بهداشت، ایمنی و محیط زیست هستند.
به گزارش كاروخدمت به نقل از مهر، بر مبنای مطالعات مركز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت كار، نتایج آمارگیری معادن كشور نشان داده است در سال ۱۳۹۵، تعداد كل معادن در حال بهره برداری كشور ۴۹۱۳ معدن و متوسط تعداد شاغلان معادن، ۹۳۴۸۶ نفر بوده است.
بر حسب استان، استان های كرمان، خراسان رضوی و اصفهان به ترتیب با ۹.۸ درصد، ۷.۴ درصد و ۷.۳ درصد دارای بیشترین معادن و استان های البرز و ایلام به ترتیب با ۰.۵ درصد و ۰.۸ درصد و استان های گلستان و قم با ۱.۳ درصد كمترین معادن را دارا هستند.
بر حسب فعالیت نیز، استخراج شن و ماسه، سنگ آهك، سنگ لاشه و سنگ تزئینی بیشترین معادن و استخراج نیكل، آنتیموان و تیتانیوم، فسفات، پتاس و ید سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، سنگ طلا، سنگ بالاست، بوكسیت و قیر طبیعی جامد، كمترین معادن را دارند.
قابل ذكر است فعالیت گل سفید، از فعالیت اصلی استخراج سنگ، شن، ماسه فاقد معدن است.
بر اساس نتایج این گزارش، همینطور بررسی معادن در حال بهره برداری كشور نشان داده است ۶۰۸ معدن دارای واحد بهداشت، ایمنی و محیط زیست هستند. به عبارت دیگر، فقط ۱۲.۴ درصد كل معادن در حال بهره برداری در كشور دارای واحد بهداشت، ایمنی و محیط زیست هستند.
در این راستا استان های كرمان، تهران و فارس دارای بیشترین تعداد معادن دارای واحد بهداشت، ایمنی و محیط زیست هستند. قابل ذكر است معادن در حال بهره برداری استان كهگیلویه و بویراحمد فاقد واحد بهداشت، ایمنی و محیط زیست است.
همچنین بر حسب فعالیت، استخراج سنگ آهك، سنگ تزئینی و شن و ماسه از فعالیت اصلی استخراج سنگ، شن و ماسه فعالیت اصلی استخراج سنگ های فلزی غیرآهنی دارای بیشترین معادن دارای واحد بهداشت، ایمنی و محیط زیست بوده اند.
معادن استخراج گل سفید، قیر طبیعی جامد، سنگ بالاست، صدف دریایی و میكا، تالك، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی و سنگ بالاست از واحد بهداشت، ایمنی و محیط زیست محروم هستند.
وقوع حادثه برای ۱۹۰۶ نفر در معادن
بر اساس نتایج طرح در سال ۱۳۹۵، معادل ۳۷۷ معدن دچار حادثه سقوط شده است. در این معادن، در مجموع ۱۹۱۲ مورد حادثه به وقوع پیوسته كه متعاقب آن حدود ۱۹۰۶ نفر دچار حادثه شده اند.
استان های فارس، مازندران و خراسان رضوی به ترتیب دارای بیشترین تعداد معدن بوده اند كه حادثه در آنها اتفاق افتاده است. به علاوه استان های خراسان جنوبی و كرمان به ترتیب با ۳۸۸ و ۲۶۳ مورد دارای بیشترین تعداد وقوع حادثه بوده اند. در همین راستا برای استان های چهارمحال و بختیاری و كهگیلویه و بویراحمد حادثه ای گزارش نشده است.
بر حسب فعالیت معادن، بیشترین حادثه در سنگ آهك، سنگ تزئینی و شن و ماسه از فعالیت اصلی استخراج سنگ، شن و ماسه اتفاق افتاده است.
در معادن در حال بهره برداری با فعالیت های منیزیت، صدف دریایی و میكا، تالك، فلدسپات، گل سفید، بنتونیت و گل سرشوی، نیكل، آنتیموان و تیتانیوم و سنگ بالاست، حادثه ای اتفاق نیفتاده است.
از تعداد ۱۹۰۶ نفر فرد صدمه دیده در معادن در حال بهره برداری كشور، ۱۷۶۲ نفر بهبودی كامل یافته و ۴۴ نفر فوت كرده اند كه در این میان استان فارس بیشترین آمار فوت را به خود مختص كرده است.
بر اساس نتایج این طرح، نرخ فوت در معادن در حال بهره برداری كشور، ۴.۷ در ۱۰۰۰۰ نفر شاغل می باشد. همینطور معادن با فعالیت استخراج سنگ تزئینی و شن و ماسه از فعالیت اصلی استخراج سنگ، شن و ماسه و... به ترتیب با ۱۱ و ۶ مورد و فعالیت اصلی استخراج سنگ های فلزی غیرآهنی با ۶ مورد، بیشترین حادثه منجر به فوت را داشته اند.
علت حوادث در معادن كشور
از تعداد ۱۹۱۲ مورد حادثه كه در معادن در حال بهره برداری كشور اتفاق افتاده، بیشترین علت حادثه مربوط به تماس با اشیای تیز و برنده ۴۹۸ مورد، تصادف و برخورد ۳۹۱ مورد و حوادث ماشین آلات معدنی با ۳۴۷ مورد بوده است؛ به صورتی كه در تماس با اشیای تیز و برنده، استان خراسان جنوبی با ۱۵۶ مورد (۳۱.۳ درصد)، در تصادف و برخورد، استان سمنان با ۱۱۰ مورد (۲۸.۱ درصد) و در حوادث ماشین آلات معدنی استان مازندران با ۹۲ مورد (۲۶.۵ درصد) بیشترین سهم را در میان استان های كشور داشته اند.
با توجه به علل حوادث در معادن، علت حادثه تصادف و برخورد و تماس با اشیای تیز و برنده به ترتیب با ۲۴۵ و ۲۲۰ مورد در معادن با فعالیت اصلی استخراج زغال سنگ خشك و حوادث ماشین آلات معدنی در معادن با فعالیت اصلی استخراج سنگ، شن و ماسه و... با ۱۷۳ مورد بیشترین فراوانی را داشته اند.
نوع صدمه های وارده به شاغلان
از تعداد ۱۸۸۴ نوع صدمه وارد شده به شاغلان در معادن در حال بهره برداری كشور، بیشترین نوع صدمه وارده مربوط به صدمه دیدگی سطحی و زخم باز با ۸۳۱ مورد، شكستگی با ۴۱۹ مورد و رگ به رگ شدن و در رفتگی با ۳۳۴ مورد و كمترین نوع صدمه های وارده مربوط به قطع عضو با ۱۶ مورد بوده است. همینطور شاغلان معادن سنگ آهك با ۱۳۲ مورد و سنگ تزئینی با ۸۲ مورد، از فعالیت اصلی استخراج سنگ، شن و ماسه و فعالیت اصلی استخراج زغال سنگ خشك با ۴۰۸ مورد، بیشترین صدمه دیدگی سطحی و زخم باز را به خود اختصاص داده اند.
در حالت كلی بیشترین موارد صدمه های وارده مربوط به استان های خراسان جنوبی، كرمان و مازندران بوده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب