معاون وزیر تعاون:

فضای نگرانی بازار كار در حال شكستن است

فضای نگرانی بازار كار در حال شكستن است به گزارش كاروخدمت ایرنا- معاون توسعه كارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: فضا نشان داده است كه رجوع برای پیدا كردن كار یا بازگشت به كار شكل گرفته و نگرانی كه بهار سال جاری از ناامیدی از حضور در بازار كار اتفاق افتاد، آرام آرام در حال شكستن و بازگشت است و امید می رود نرخ مشاركت به حالت گذشته بازگردد.


به گزارش کاروخدمت به نقل از ایرنا، عیسی منصوری روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اردستان گفت: برآورد این بود که به صورت عام صدمه دیدگی بخش رسمی و غیررسمی کشور شامل آنهایی که ساعت کارشان کم شد یا یک مقدار جابه جایی در شغل یا توقف موقت داشتند، حدود ۶ میلیون نفر است اما آنهایی که به صورت کامل ریزش داشتند، ارزیابی حدود یک و نیم میلیون نفر است.
وی در مورد مطالبه بیمه بیکاری کارگران بیان نمود: ۸۵۰ هزار نفر در سامانه مربوطه نام نویسی کرده بودند که حدود ۷۰۰ هزار نفر آنها می توانستند مشمول بیمه بیکاری شوند و بنابر منابعی که در اختیار داشتیم، سعی کردیم که تعهدات را انجام دهیم.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان نمود: این عدد نسبت به نرم کشور ۴۰۰ هزار نفر بالاتر بود و ازاین رو دولت رقمی را برای این بخش به صورت جداگانه اختصاص داد که به صورت تدریجی در حال پرداخت است.
وی تشریح کرد: به سبب شرایط خاصی که بر کشور حاکم است، ناچار هستیم که به صورت ویژه و انتخابی حوزه ها و کسب و کارهایی که به حفظ و ایجاد اشتغال در این شرایط منجر بشود را مورد توجه قرار دهیم.
منصوری افزود: مناطقی مانند اردستان در این شرایط بر مبنای ارزیابی های میدانی در مقایسه با نقاط مرکزی تر، امکان و ظرفیت حفظ و ایجاد اشتغال بهتری دارند و بدین سان اگر در تخصیص منابع مدیریت داشته باشیم و اقتضای زمان را در نظر بگیریم، ایجاب می کند که این مناطق در دستور کار ایجاد و توسعه اشتغال کشور قرار بگیرد.
وی اشاره کرد: این مورد به صورت خاص در مورد اردستان قابل اثبات است و جریان کسب و کار و رونق اشتغال را در حوزه های مورد تاکید به صورت میدانی می توان دید.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: امروز بازدید میدانی از برخی طرح هایی که با این چارچوب مورد حمایت قرار گرفتند، داشتیم؛ اغلب کسب و کارها در حال تکمیل طرح ها یا توسعه کسب و کارها هستند و تقاضای بالفعل خوبی برای فعالیت هایشان وجود دارد.
وی گفت: اغلب این فعالیت ها از رسته های مورد تاکید وزارت کار و دولت می باشد و بنابر این کوشش داریم در ماه های آینده نتایج ملموس آنها را ببینیم.
منصوری بیان نمود: یک جریان خوبی از فعالیت و جنب و جوش اقتصادی فارغ از آن جریان غالبی که در کشور وجود دارد، در شهرستان اردستان قابل مشاهده هست و این سرمایه ای برای کشور بشمار می رود و احساس می شود هم بخش خصوصی و هم مسؤلان منطقه فعالانه و متعهدانه کار را دنبال می کنند.
وی اشاره کرد: این منطقه از نظر ما از جریان های کاذب کسب و کار هم دور است و ازاین رو تلاش داریم کمک هایی را که هماهنگ کردیم، اجرایی نماییم تا نتایج ملموس آن برای مردم منطقه و کشور شایان توجه باشد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: بسته اولی که در اسفندماه گذشته در مواجهه با شیوع ویروس کرونا روی میز گذاشتیم، اولویت نخست بود و مرحله بعد پشتیبانی از کسب و کارهای صدمه دیده را در دستور کار داشتیم که همچون تا کنون برای نزدیک به ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات، کسب و کارهایی به بانک ها عرضه شدند که حدود چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است و این فرآیند ادامه دارد.
وی اضافه کرد: متقاضیانی که برای این وام نام نویسی کردند و پرونده هایشان فعال گردیده است، باید تا آخر مهرماه پیگیری کنند که بتوانند وامشان را دریافت نمایند و البته هماهنگی با بانک مرکزی و ۱۹ بانک فعال دیگر صورت گرفته است که با سهولت و سرعت بیشتری این تسهیلات را در اختیار قرار دهند.
منصوری افزود: از طرف دیگر تسهیلات خوبی فراهم شده بود و تلاش شد برای رقم های ۱۶ میلیون به پایین جز سفته ضمانتی وجود نداشته باشد و برای رشته هایی مانند حمل و نقل و گردشگری هم تسهیلات ویژه در نظر گرفته شد.
وی تشریح کرد: برای ادامه کار بنا به نظر رئیس جمهوری یک بسته خاص توسعه و پشتیبانی از کسب و کار و اشتغال برای یک سال باقی مانده تا انتهای عمر دولت تدوین شده است که امید می رود بعد از تصویب بلافاصله اجرا نماییم.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد: حمایت های حوزه کارآفرینی هم به صورت بدیهی در این شرایط معطوف به برخی رسته های منتخب است و به صورت فراگیر و باز عمل نمی شود؛ برای نمونه توسعه شبکه خانه های خلاق سال جاری در هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی، کمک به پایداری کسب و کارهای حوزه گردشگری در دستور کار است تا در این شرایط که گرفتار افول در بازار هستند بتوانند روی پای خود بایستند و به صورت مصرح در دستور کار کارگروه اقتصادی ستاد کرونا هم هست.
وی افزود: کارهایی در بحث باشگاه کارآفرینی جوانان در سطح ملی هم انجام می شود و ایجاد بنیادهایی که پلت فرم حوزه نوآورانه را تقویت می کنند مانند هوش مصنوعی، بلاکچین و تولید محتوای فرهنگی و دیجیتال که حضور آنها در بازارهای جهانی به سبب شرایطی که دارند در دستور کار هست و الان بخشی از این فعالیت ها جریان دارد.
منصوری اظهار داشت: با وجود همه این شرایط کوشش می نماییم به صورت غیرمتمرکز پشتیبانی از کسب و کارها تداوم داشته باشد و بازدید امروز از منطقه اردستان هم یکی از مصادیق این حمایت ها است و نتایج آنرا مردم منطقه در آینده نزدیک شاهد خواهند بود.
۹ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی، ۲۵۰ هزار واحد صنفی و یک میلیون و ۹۰ هزار کارگر بیمه شده در استان اصفهان وجود دارد که با احتساب خانواده های آنها، ۶۴ درصد جمعیت کل استان را می سازند.
شهرستان اردستان با جمعیت افزون بر ۴۲ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع شده است.



منبع:

1399/07/07
13:27:38
5.0 / 5
1369
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , بازار كار , بیكاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید