یك كارشناس مطرح كرد
وزارت کار در دور جدید به نیازهای شغلی جوانان توجه کند
به گزارش کاروخدمت، یک کارشناس حوزه کار با اعلان اینکه وزیر پیشنهادی کار رویکرد اجتماعی خوبی به وزارت کار دارد و از دانش خوبی برخوردار است، اظهار داشت: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید شجاعت و جسارت لازم در پیگیری مطالبات را داشته باشد و در دوره ی جدید به نیازهای شغلی جوانان توجه کند.
به گزارش کاروخدمت به نقل از ایسنا، حمید حاج اسماعیلی در ارزیابی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس اظهار داشت: آن چه از آقای میدری می دانیم این است که از دانش خوبی برخوردار می باشند و رویکرد اجتماعی مثبتی هم به وزارت کار دارد.
وی اضافه کرد: انتظار می رود در دوره ی جدید با درنظر گرفتن همه جوانب و تعامل با همه گروه ها خصوصاً کارگری اتفاقات خوبی را شاهد باشیم. ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیازمند وزیری هستیم که شجاعت و جسارت لازم برای پیگیری مطالبات را داشته باشد و سه جانبه گرایی را سرلوحه کار قرار بدهد.
این کارشناس حوزه کار که در یک گفت و گوی رادیویی سخن می گفت، درباره ی ایجاد تحول در این وزارتخانه و پیگیری مشکلات اظهار داشت: نخستین گام برای تحقق این هدف انتخاب وزیری باتجربه و متخصص است که ظاهرا اتفاق افتاده و یک تیم بسیار عالی از معاونت ها و مدیران کل که بتوانند به وزیر کار کمک کنند. حضور افراد سیاسی، کم تجربه و غیرمتخصص در این وزارتخانه بزرگ و طویل که با مسایل و زندگی مردم ارتباط دارد می تواند لطمه بزند؛ بنابر این سفارش ما این است که افرادی کارآمد و متخصص برای معاونت ها و ادارات استفاده گردد.
ایجاد راهبرد اساسی و رویکرد اجتماعی محور در وزارتخانه
حاج اسماعیلی ایجاد یک راهبرد اساسی برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را خواهان شد و اظهار داشت: در طول این سالها چنین راهبردی پیش بینی نشده است در صورتیکه باید یک رویکرد اجتماعی محور برای وزارت کار تعریف شود. وزارت کار با طبقات مختلف اجتماعی و نهادهای صنفی مختلفی ارتباط دارد و مباحثی همچون روابط کار، یارانه ها، رفاه اجتماعی، اشتغال و صندوق های بازنشستگی همچون این امورات است بدین سبب رویکرد غالب در وزارت کار باید رویکرد اجتماعی باشد و ساختار این رویکرد تعریف و نهادینه شود.
وی ترمیم روابط کار را سومین موضوع مهم در وزارت کار دانست و اظهار داشت: در سالهای قبل روابط کار لطمه دیده و نتوانسته ایم مشارکت فعالانه و مسئولانه نهادهای کارگری و کارفرمایی در وزارت کار را داشته باشیم. در بحث اشتغال، امنیت شغلی، دستمزد و... چالش های بسیاری داریم و باید بپذیریم که تشکل ها قسمتی از مشارکت اجتماعی هستند و وزارت کار به همکاری و تعامل با آنها نیاز مبرم دارد به همین دلیل سه جانبه گرایی باید جزو برنامه های وزارت کار و سیاست های اصلی آن قرار گیرد.
کمک به احیای نهادهای کارگری و کارفرمایی در کشور
این کارشناس روابط کار کمک به احیای نهادهای کارگری و کارفرمایی بر اساساس استانداردهای حقوق کار را از دیگر اولویت ها برشمرد و اظهار داشت: هم اکنون نهادها و تشکل های ما ضعیف هستند و نمی توانند مشارکت اصلی برای اثرگذاری مثبت در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی های وزارتخانه را داشته باشند ولی اگر می خواهیم که تشکل ها را به عنوان دو بال حرکتی برای مساعدت با دولت به رسمیت بشناسیم باید آنها را تقویت نماییم.
حاج اسماعیلی با اعلان اینکه هم قانون اساسی و هم قانون کار این بستر را دارند که راهبردها را اصلاح کنند، اشاره کرد: ما باید از افراد متخصصی که عِرق ملی و دانش فنی دارند و از تخصص و تعامل اجتماعی برخوردار می باشند در وزارت کار استفاده و آنها را جایگزین مدیران میانی نماییم تا این ریل گذاری به درستی صورت گیرد و در بخش های مختلف وزارت کار تحول اساسی صورت گیرد.
به گفته وی در عرصه صندوق های بازنشستگی ضمن راندمان کردن سرمایه ها باید همسان سازی حقوق بازنشستگان که در قانون برنامه هفتم توسعه تکلیف شده به درستی اجرا شود.
اصلاح نظام یارانه و جلوگیری از هدر رفت سرمایه ملی
این کارشناس اقتصادی موضوع پرداخت یارانه ها را یاد شده قرار داد و با تأکید بر اصلاح روند پرداخت یارانه در کشور اظهار داشت: چرا باید نزدیک به ۸۰ میلیون نفر از جمعیت کشور یارانه بگیرند؟ چرا داده های ما در این بخش مشکل دارد و این قانون را اصلاح نکرده ایم؟ اگر فردی با تجربه و متخصص در وزارت کار به خدمت گرفته شود، جلوی هدررفت سرمایه های ملی گرفته و توزیع یارانه ها اصلاح و هدفمند می شود.
حاج اسماعیلی بر لزوم تعریف خط فقر تاکید و اظهار داشت: هم اکنون قسمتی از مردم به سبب مشکلات معیشتی لطمه دیده اند به همین دلیل باید خط فقر را در بخش رفاهی تعریف و کمک نماییم تا شرایط نسبی مطلوبتری جهت زندگی فراهم گردد و مردمی که لطمه پذیرند در اولویت برنامه ها و سیاست گذاری های اصلی کشور قرار بگیرند.
وی درعین حال به مقوله اشتغال اشاره و اشاره کرد: دلیل این که بحث اشتغال در کشور موضوع مهمی است این است که زنان، جوانان و فارغ التحصیلان ما نتوانسته اند در محوریت اشتغال کشور قرار بگیرند. وقتی جوانان بیکار باشند، انگیزه لازم را برای کار ندارند، به همین دلیل باید به نیازهای شغلی آنها دقت کنیم.
توجه به نیازهای شغلی اقشار مختلف خصوصاً جوانان و کارجویان
به گفته این کارشناس، نیازهای شغلی افراد با دهه های گذشته تفاوت کرده است و بیشتر جوانان و کارجویان بدنبال پرستیژ شغلی، استفاده از ابزارهای نوین و فرصت های دسترسی به اینترنت برای دستیابی به شغل هستند، بدین جهت وزارت کار در دور جدید باید به نیازهای شغلی جوانان و زنان و فارغ التحصیلان توجه کند.
حاج اسماعیلی در آخر با اعلان اینکه موضوع زنان و اشتغال آنها طی سالها مورد غفلت قرار گرفته است، اشاره کرد: شرایط سنتی گذشته در مورد زنان به عنوان یک زن سنتی و خانه دار دیگر صدق نمی کند بلکه امروز زنان از دانش و مهارت بالایی برخوردار می باشند و مشارکت اجتماعی و استقلال مالی می خواهند بدین سبب باید برای زنان یک نقش فعال و جدید را در حوزه های اقتصادی و اجتماعی تعریف کرد.
منبع: كاروخدمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب