بررسی شاخص های اقتصادی پایان دولت سیزدهم،
تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری کم شد
کاروخدمت: طبق آخرین گزارش ها تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در سه سال فعالیت دولت سیزدهم سیر نزولی را تجربه کرده و عده خیلی از مقرری بگیران بعد از توانمندسازی و گذراندن دوره های مهارتی به محیط کار خود بازگشتند.
به گزارش کاروخدمت به نقل از ایسنا، با پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری و انتخاب وی به عنوان نهمین رییس جمهور کشور در نظر داریم که حوزه های مختلف اقتصادی را مورد بررسی قرار داده و ببینیم که دولت سیزدهم با چه شرایطی آنرا تحویل دولت بعدی خواهد داد. یکی از حوزه ها روابط کار است که پیگیری بیمه بیکاری و پشتیبانی از نیروهای بیکار شده مربوط به این حوزه است. طبق آمارها در دولت سیزدهم تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری نسبت به دوره قبل سیر نزولی داشته است.
بیمه بیکاری یکی از حمایت های اجتماعی است که سازمان تامین اجتماعی برمبنای آن مکلف است با دریافت حق بیمه بیکاری مقرر به کارگران مشمول قانون بیمه که بطور غیر ارادی بیکار و از طرف ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شده اند، مقرری بیمه بیکاری پرداخت کند.
بیمه شدگانی که به سبب بروز حوادث قهریه و غیر مترقبه از قبیل سیل، زلزله، جنگ، حریق و... بیکار شوند، می توانند از مقرری بیمه بیکاری بهره گیرند. همین طور بیمه شدگانی که به سبب تغییرات ساختار اقتصادی واحد مربوطه به تشخیص وزارتخانه ذیربط و تأیید شورای عالی کار، بیکار موقت شناخته شوند بیمه بیکاری دریافت خواهند کرد.
تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در آغاز دولت سیزدهم ۲۴۰ هزار نفر بود که در آخر سال ۱۴۰۲ با کاهش ۸۲ هزار نفری به ۱۵۸ هزار نفر رسید.
بیمه بیکاری به کارگران مشمول قانون کار و تابع قانون تامین اجتماعی تعلق می گیرد و برمبنای آن کارفرما مکلف است ۳ درصد از مزد کارگر را به صندوق بیمه بیکاری واریز نماید.
در همین راستا علی حسین رعیتی فرد - معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کاهش آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری در ۳ سال قبل آگاهی داده و گفته است: در آغاز دولت مردمی سیزدهم و در دوران کرونا تعداد مقرری بگیران ۲۴۰ هزار نفر بود که تا انتهای سال گذشته به ۱۵۸ هزار نفرکاهش یافت.
به گفته وی عمده مقرری بگیران و کسانی که توانمند بودند بعد از دیدن آموزش های لازم و گذراندن دوره های مهارتی به محیط کار برگشتند.
در تیرماه ۱۴۰۰ تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری جمعا ۲۷۰ هزار نفر بود که شهریورماه سال ۱۴۰۰ به ۲۴۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد. این آمار در تیرماه ۱۴۰۲ باردیگر کاهشی شد و به ۱۷۶ هزار نفر رسید.
تا قبل از شیوع کرونا، مراحل ثبت درخواست بیمه بیکاری بوسیله سامانه بیکاری وزارت کار صورت می گرفت ولی در دوران کرونا، سامانه جامع روابط کار از طرف وزارت کار بمنظور ثبت درخواست متقاضیان بیمه بیکاری طراحی و معرفی گردید تا کسانی که از اثرات شیوع ویروس کرونا لطمه دیده و بیکار شده بودند، از بیمه بیکاری بهره مند شوند.
این کاهش آمار نشان میدهد با کوشش های انجام شده در ۳ سال قبل از تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری به دلایلی همچون کاهش اخراج و تعدیل نیروها، ارائه آموزش های مهارتی و توانمندسازی افراد کاسته شده است.
به گزارش کاروخدمت به نقل از ایسنا، افرادی که بطور غیر ارادی از کار بیکار شده اند، موظفند مراتب بیکاری خودرا بوسیله ثبت درخواست در سامانه جامع روابط کار به آدرس https: //prkar.mcls.gov.ir اعلام کنند. مقرری بیمه بیکاری مبلغی است که ماهیانه به مقرری بگیر پرداخت می شود و میزان و مدت استحقاق بهره مندی از آن برمبنای سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری و متوسط مزد، حقوق یا کارمزد روزانه کارگر مشمول بیمه بیکاری تعیین می شود. هم اکنون مدت زمان دریافت مقرری بیمه بیکاری جزو سوابق پرداخت حق بیمه فرد بیمه شده شمرده می شود.
منبع: karokhedmat.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب