مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون خبر داد

صدور بیش از ۱۶۰۰ میلیارد تومان ضمانت نامه برای تعاونی ها

صدور بیش از ۱۶۰۰ میلیارد تومان ضمانت نامه برای تعاونی ها به گزارش کاروخدمت، مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون از افزایش سرمایه این صندوق پس از 14 سال آگاهی داد و اظهار داشت: در دولت سیزدهم بیش از 1600 میلیارد تومان ضمانت نامه برای تعاونگران صادر گردیده است.


به گزارش کاروخدمت به نقل از ایسنا، البرز محمدی در نشست تبیین برنامه ها و مردمی سازی اقتصاد در دولت سیزدهم، اظهار داشت: از سالی که این صندوق تشکیل شد ریالی به این صندوق اضافه نشد و فقط در سال قبل و امسال مبلغ اندکی به آن تعلق گرفت.
رشد ۴۳ درصدی صدور ضمانت نامه ها در دولت سیزدهم
وی ادامه داد: تا حالا ۳۸۱۰ همت ضمانت نامه توسط صندوق سرمایه گذاری بخش تعاون برای تعاونگران صادر شده که از این مقدار ۱۶۱۰ همت مربوط به دولت سیزدهم بوده و رشد ۴۳ درصدی داشته است.
بگفته محمدی سرمایه صندوق پس از ۱۴ سال ۶۲ میلیارد تومان بود که با اهتمام و پیگیری وزیر تعاون افزوده شد.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون افزود: این صندوق برای تکمیل کردن پازل تامین مالی شرکتهای تعاونی در سال ۱۳۸۹ افتتاح شد تا پوشش ریسک شرکتهای تعاونی را برعهده بگیرد ولی از سال تاسیس تا به امروز ریالی به سرمایه صندوق افزوده نشد و شاید بتوان اظهار داشت که باورپذیری نسبت به رویکرد و کارکرد این صندوق وجود نداشت.
افزایش اندک سرمایه صندوق پس از ۱۴ سال در قالب اوراق
وی ادامه داد: پس از ۱۴ سال فعالیت، سال قبل و امسال عدد ناچیزی به سرمایه صندوق افزوده شد در صورتیکه بخش اعظمی از اقتصاد تعاونی از کسانی تشکیل شده که استطاعت مالی چندانی برای شروع یک کسب وکار ندارند و مجبورند بدنبال کسب و کارهای خودشان بروند و صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون می تواند پشتوانه و پوشش ریسک آنها را برعهده بگیرد.
بگفته محمدی افزایش سرمایه صندوق به ۶۲ میلیارد تومان بصورت اوراق در اختیار صندوق قرار گرفته و باوجود محدودیت و موانعی که در صدور ضمانت نامه برای برای شبکه بانکی وجود داشت، رشد ۵۰ درصدی نسبت به بازه زمانی خودرا تجربه کرده است.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون با اشاره به درج نام صندوق در برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: در برنامه هفتم توسعه، نام صندوق هم برای توسعه هم برای افزایش سرمایه آورده شده است در صورتیکه در برنامه های سال های قبل هیچ وقت چنین چیزی دیده نشده بود. دربودجه امسال هم برای اولین بار در کل سنوات گذشته، در بند ب تبصره ۳ نام صندوق قید شده است. همین طور الحاق نام صندوق در ماده ۱۵ قانون رفع موانع تولیدی در لایحه ای که امسال دولت به مجلس تقدیم کرد، انجام گرفت و در بخث خروج نام صندوق از واگذاری ها نیز با پیگیری های انجام شده از فهرست شرکت های واگذاری خارج شد.
خروج بانک از ضرر و زیان و رسیدن به سوددهی
به گزارش کاروخدمت به نقل از ایسنا، محمد شیخ حسینی - مدیر عامل بانک توسعه تعاون نیز در این جلسه اظهار داشت: از سال ۱۳۸۸ تا حالا و پس از ۱۰ سال بانک توسعه تعاون از ضرر و زیان خارج و وارد سوددهی شده و افزایش سرمایه بانک از ۲۸ هزار میلیاردریال به ۶۲ هزار میلیاردریال رسیده است.


وی ادامه داد: اصلاح ساختار منابع و تسهیلات و دارایی های بانک موجب شد تا دو ناترازی مهم شبکه بانکی یکی ناترازی هزینه و درآمد و یکی ناترازی نقدینگی را محو و به تراز مثبت تبدیل نماییم. ما به تکالیف خود در عرصه تسهیلات تکلیفی، اشتغال روستایی، تسهیلات تبصره ۱۸ در بخش صنعت، معدن، کشاورزی و میراث فرهنگی و گردشگری، تسهیلات صندوق توسعه ملی و تسهیلات تبصره ۱۶ مربوط به نهادهای حمایتی عمل کردیم و برای نخستین بار در طول این مدت در سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ بطور جداگانه خط اعتباری خاصی را در هر سال برای تعاونی ها تعریف کردیم.
شیخ حسینی، اشاره کرد: تعاونی هایی که نمی توانند از تسهیلات تکلیفی به سبب محدودیت این منابع بهره گیرند یا قادر به ایجاد میانگین گردش حساب نیستند مورد حمایت بانک قرار گرفته اند. این تسهیلات هم در بخش تامین نقدینگی و سرمایه در گردش و هم طرح های ایجادی و توسعه ای و تکمیلی نیمه تمام است.
کاهش ۲ درصدی نرخ سود بانکی برای تعاونی ها
بگفته مدیرعامل بانک توسعه تعاون، در امتداد نگاه حمایتی از بخش تعاون، نرخ سود بانکی برای تعاونی ها ۲ درصد کم شده و بیشترین میانگین تسهیلات پرداختی به تعاونی ها و اتحادیه های تعاونی مربوط به دو سال قبل بوده است.
وی اظهار داشت: بیش از ۱۳۰ همت تسهیلات تکلیفی برای بانک توسعه تعاون در سفرهای استانی اختصاص یافته است و در عرصه تسهیلات حمایتی همچون کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی نیز بانک به بالای ۹۰ درصد تعهدات و در عرصه تسهیلات قرض الحسنه مشاغل خانگی به ۱۰۰ درصد تعهدات عمل کرده است.
تبدیل بانک توسعه تعاون به بانک برتر و پیشرو تا سال ۱۴۰۴
شیخ حسینی متذکر شد: در دو سال قبل یکی از راهبردهای بانک این بود که بستر بانکداری دیجیتال را بوجود آورد. همین طور چشم انداز بانک را در سال ۱۴۰۱ ترسیم کردیم که برمبنای سند تحول راهبردی بانک و مبتنی بر سند تحول دولت و بانکداری دیجیتال بود و الان به مرحله اجرا رسیده و در افق ۱۴۰۴ باید به عنوان بانک برتر و پیشرو در ارائه خدمات اعتباری و مالی در بستر دیجیتال به تعاونی ها و بنگاه های کوچک و متوسط باشیم.




منبع:

1403/04/18
11:53:09
5.0 / 5
316
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , تعاونی , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید