شروع انتقال ۲۵۰ میلیون اصله نهال برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت
به گزارش کاروخدمت، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام نمود: 250 میلیون اصله نهال آماده شد و در نهالستان های کشور به عرصه های کشت منتقل می شود
به گزارش کاروخدمت به نقل از فارس، نقی شعبانیان معاون امور جنگل های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که آخرین وضعیت طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور به کجا رسید؟ گفت: طبق تعهدات ۲۵۰ میلیون اصله نهال برای سال اول اجرای این طرح ۴ ساله آماده شد که به عرصه های منابع طبیعی منتقل می شود.
شعبانیان با پیش بینی این که امسال ۱۵۰ میلیون اصل نهال در اجرای این طرح کشت خواهد شد، اظهار داشت: تعدادی از نهال ها لازم است یک یا دو سال در نهالستان ها باقی بمانند تا آماده کشت شود.
دبیر اجرای کاشت یک میلیارد درخت در کشور با اعلان اینکه اجرای طرح به خوبی پیش می رود، اضافه کرد: کشت نهال کامل انجام شده و گودال درختان آماده است و همه چیز برمبنای تفاهمنامه اجرا می شود.
شعبانیان افزود: برای اجرای این طرح ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه برآورد شده بود اما بعداً با در نظر گرفتن ظرفیتهای خود سازمان منابع طبیعی این رقم را به ۱۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کاهش دادیم.
وی با بیانی که اختصاص اعتبارات به خوبی صورت نمی گیرد، اضافه کرد: با آنکه ردیف اعتباری مستقل برای اجرای این طرح بزرگ در سال اول اجرا ۲۳۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود هنوز یک ریال هم نگرفته ایم.
شعبانیان اختصاص اعتبارات جنگلها را هم کافی ندانست و اظهار داشت: برای امسال ۴۹۰ میلیارد تومان اعتبار منظور شده که تا حالا ۱۰ تا ۱۵ درصد آن اختصاص یافته است.
وی ادامه داد» با آنکه ما در حمایت های دولتی از جنگلها و منابع طبیعی نسبت به دنیا جلوتر هستیم، اما این حمایت ها طبق برآوردها حداقل باید سه برابر شود.
شعبانیان با اعلان اینکه در دنیا نسبت به منابع طبیعی بی توجه و کم توجهی شده است، اظهار داشت: آمارهای رسمی نشان میدهد که میانگین سالانه ۵ میلیون هکتار جنگل و ۱۵ میلیارد درخت در دنیاز از بین می رود.
وی ادامه داد: ۱۴.۳ میلیون هکتار جنگل داریم که ۸.۷ کشور را پوشش می دهند. یعنی جزو کشورهای کم جنگل در دنیا هستیم، سرانه جنگل در کشور ۱۷۰۰ متر مربع است و این در حالیست که سرانه جنگل در دنیا به طور متوسط ۶۰۰۰ متر مربع و در آسیا نیز ۷۰۰۰متر مربع است. این یعنی کمتر از یک سوم میانگین دنیا جنگل داریم.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی اشاره کرد: از نظر کیفیت جنگلها باتوجه به شرایط منطقه ای و اقلیمی در وضعیت مناسبی نیستیم، اما بهترین جنگلها را از نظر تنوع و قدمت داریم. برمبنای برآوردها جنگل های هیرکانی قدمت ۴۰ تا ۶۰ میلیون سال دارند و از نظر تنوع نیز به اندازه قاره اروپا تنوع جنگلی داریم.
وی افزود: نتیجه کم توجهی و بی توجهی به منابع طبیعی و جنگلها در دنیا منجر به افزایش گازهای گلخانه ای، افزایش گرد و غبار و ریزگردها فرسایش خاک شده است.
این خبر تکمیل می شود
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب