توسعه ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در ۳ سال

توسعه ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در ۳ سال به گزارش کاروخدمت، سخنگوی سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهروری انرژی برق ایران اظهار داشت: قرار شد 10 هزار مگاوات در مدت زمانی 3 ساله راه اندازی شود که 4 هزار و 500 مگاوات اولیه بوسیله هزار و پانصد مگاوات سرمایه گذاری های بخش خصوصی به شبکه وصل شود


به گزارش کاروخدمت به نقل از فارس، جعفر محمدنژاد سخنگوی سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهروری انرژی برق ایران در یک نشست تخصصی با اشاره به ظرفیت تامین برق تجدید پذیر در کشور گفت: باتوجه به پتانسیل کشور، دولت سیزدهم ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در ضمن ۴ سال راه اندازی خواهدنمود و بوسیله سازمان ساتبا وزارت نیرو با برنامه ریزی چندساله ۷ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۳ هزار مگاوات نیروگاه بادی و باقی نیروگاه ها تقسیم می شود.
این مقام مسئول با اشاره به مدل جدید تولید انرژی تجدیدپذیر، اشاره کرد: دولت منابع مالی تعیین شده ای برای راه اندازی نیروگاه در بخش خصوصی در نظر گرفته چون در مدل قبلی محدودیت وجود؛ در قوانین ماده ۱۲ بناست نیروگاه ها بوسیله فرایندهایی از منابع مالی صرفه جویی شده و محل سوخت وزارت نفت که در اختیار قرار می گیرد و با کمک ساتبا که محل نیروگاه ها و پتانسیل و ظرفیت ها را بررسی و زیرساخت ها را آماده و بعد به مناقصه می گذارد نیروگاه ها راه اندازی شود.
وی با اشاره به حسب ضرورتی که نیروگاه برق برای تامین ناترازی ها دارد اضافه کرد: مسیری منطقی تر از نیروگاه خورشیدی نداریم چون از قیمت تمام شده برخی نیروگاه ها کوتاه تر بوده و مدت کمتری به بهره برداری می رسد.
سخنگوی سازمان ساتبا با اشاره به تصمیم معاون ریاست جمهوری و وزاری در رابطه با حوزه ها، وزارت نیرو اظهار داشت: قرار شد ۱۰ هزار مگاوات در مدت زمانی ۳ ساله راه اندازی شود که ۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات اولیه بوسیله هزار و پانصد مگاوات سرمایه گذاری های بخش خصوصی به شبکه وصل شود.
محمدنژاد با اشاره به توانمندی های فنی در داخل کشور در تولید نیروگاه های تجدیدپذیر اظهار داشت: بیش از ۳۰۰ شرکت تأیید صلاحیت شده در کوچک مقیاس، فعال می باشند و در کنار آن توسعه واردات و استفاده از تجهیزات و سرمایه گذاری های خارجی باتوجه به مدت زمان برنامه ریزی شده مورد بهره برداری قرار می گیرد.
محمدنژاد: باوجود گستردگی و پهناوری ایرات وزارت نیرو در دوسال اخیر بصورت جدی در توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر فعال است. 
وی اضافه کرد: در مدل جدید هماهنگی برای زیرساخت ها با متولیان انجام شد تا در مدل مناقصه به بخش خصوصی واگذار شود. برای درخواست های گوناگون روش های مختلف داریم.
این مقام مسئول اشاره کرد: قراردادهای ۲۰ ساله برای قراردادهای کوچک مقیاس با تعرفه های جذاب در تمام استانها ادامه دارد و برای متقاضیان بخش صنعت هم برای رهایی از محدویت های قطعی برق در تابستان با هماهنگی توانیر و شرکت مدیریت شبکه مسیری باز شد تا قسمتی از نیازهای مصرف را با راه اندازی نیروگاه تامین کنند تا از محدودیت قطعی برق مستثنی باشند.
در ادامه برنامه، محمدجواد موسوی، نایب رییس هیئت مدیره انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات تجدیدپذیر اظهار داشت: ما به عنوان نمایندگان بخش خصوصی با بیشتر تولیدکنندگان این حوزه در بخش های مختلف شامل تولید پنل، اینورتر، استراکچر و تابلو و سایر حوزه ها ارتباط تنگاتنگی داریم.
وی اضافه کرد: مجموعه تولیدکنندگان داخلی در این سالها پیشرفت بسیار خوبی در عرصه کابل و سیم و تابلوهای مختلف و استراکچر و اینورتر و پنل داشتند.
موسوی اشاره کرد: ماهیت صنعت تجدیدپذیر بگونه ای است که تجهیزات اصلی نیروگاه ها وارداتی است و باید از خارج کشور وارد شود، اما به خاطر مسائل مالی و ارز، قیمت تمام شده این محصولات خیلی افزایش می یابد و پس ممکنست در ساخت محصول از مواد اولیه ی باکیفیت پایین استفاده گردد.
نائب رییس هیئت مدیره انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات تجدیدپذیر با اعلان اینکه استفاده از مواد اولیه بی کیفیت، صنعت خورشیدی و بادی را زیر سوال می برد اظهار داشت: استانداردسازی این صنعت از سال قبل کلید خورده و مجموعه های ارزیابی کیفی، کیفیت مواد اولیه و محصول را بررسی می کنند.
وی درباره ی علل عدم توسعه تجدیدپذیرها در ایران، اضافه کرد: شروع توسعه صنعت تجدیدپذیر در ایران حدودا با کشور ترکیه همزمان بوده و سیاست های بسیار خوبی عنوان شد و طیفی از سرمایه گذاران هم ورود کردند اما به دلیلهای مختلفی همچون عدم انجام تعهدات دولت نسبت به پرداخت بموقع، متوقف گردید و در نهایت هم توسعه مورد نظر در این زمینه اتفاق نیفتاد.
موسوی میزان سرمایه گذاری ایران در عرصه تجدیدپذیرها را به اندازه یک گیگاوات اعلام نمود و اظهار داشت: این درحالیست که سرمایه گذاری کشور ترکیه در عرصه تجدیدپذیرها ۲۰ گیگاوات است و قراردادهای خرید تضمینی را با نرخ ارزی و جذاب منعقد می کند.
نائب رییس هیئت مدیره انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات تجدیدپذیر بر این باور است که قیمت های دستوری و دولتی موجب می شود که استفاده از انرژی های تجدیدپذیر توجیه اقتصادی لازم را نداشته باشد.
در ادامه نشست تخصصی جواد رمضان زاده، کارشناس حوزه تجدید پذیر اظهار داشت: اکنون ۱۴۰ میلیون تومان وام کم بهره به متقاضیان این بخش برای راه اندازی یک نیروگاه پنج مگاواتی داده می شود، قرار بر این بود که وام ۱۲۰ میلیون تومان باشد و مابقی بوسیله کمک های بلاعوض پرداخت گردد. این یک تسهیلات ۲۰ ساله برای مددجویان خواهد بود، بنا بر این پیشنهاد داده ایم که از تجهیزات مناسب استفاده گردد.
این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به میزان استقبال مددجوها از این طرح اظهار داشت: باتوجه به اینکه وام پرداختی با سود چهار درصد است استقبال از این طرح مناسب بوده، اما پیش تر لازم است تا زیرساخت های اجرای طرح فراهم گردد، چونکه به سبب واردات ۸۰ درصد تجهیزات، ساخت پنل ممکنست قیمت با تغییراتی روبه رو باشد.
این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به اینکه دو مسیر اصلی برای توسعه تجدیدپذیرها در نظر گرفته شده که یکی از آنها ماده ۶۱ قانون اصلاح سوخت و دیگری ماده ۱۲ است، اضافه کرد: در ماده ۶۱ بصورت قرارداد تضمینی و طولانی مدت و بر طبق یک نرخ پایه انعقاد صورت می گیرد.
وی افزود: دولت جدید ماده ۱۲ را به این بخش اضافه کرده که مبنای این طرح نیز سوخت صرفه جویی شده است، اما بر طبق مناقصه و قرارداد کوتاه مدت شش ساله تبیین می شود.
این کارشناس بیان کرد: یکی از دلیلهای اصلی برای توسعه تجدیدپذیرها بحث پدافند غیرعامل است. اگر یک نیروگاه بزرگ از مدار بیرون رود تهدیدی برای شبکه بشمار می رود این در حالیست که نیروگاه های خورشیدی بصورت کوچک مقیاس در کل کشور پخش می شوند و این مساله به ایمنی شبکه کمک می نماید.
رمضان زاده افزود: موضوع دیگر تولید در محل مصرف است که هزینه های انتقال را کم می کند. همین طور از این نیروگاه ها بمنظور تعادل شبکه نیز استفاده می شود اما متاسفانه در کشور ما آن طور که باید به این بخش توجهی نشده است.
وی با اشاره به اینکه در ترکیه ۹۴ درصد نیروگاه های راه اندازی شده زیر یک مگاوات و در آلمان ۶۷ درصد زیر ۵۰۰ کیلووات و در استرالیا ۷۰ درصد زیر ۱۰۰ کیلووات است اضافه کرد: در ایران ۹۰ درصد نیروگاه های نصب شده بالای یک مگاوات و ۱۰ درصد زیر یک مگاوات است.
همچنین در این جلسه خسرو روحی، استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در سال ۲۰۲۱، بیش از ۸۰ درصد ظرفیت نیروگاه هایی که در سطح دنیا به وجود آمده اند جزو انرژی های تجدیدپذیر به حساب می آیند، اظهار داشت: در آلمان ۳۷ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس وجود دارد که در سقف خانه ها راه اندازی شده است. اگر برنامه های مدونی تعریف شود در ایران نیز می توانیم از ظرفیتهای موجود بهره بیشتری ببریم.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: با عنایت به موقعیت جغرافیایی که در ایران وجود دارد امکان تجهیز یک میلیون منزل مسکونی به نیروگاه خورشیدی وجود دارد که اگر دراین زمینه فرهنگ سازی صورت بگیرد ضمن اینکه ۵۰۰۰ مگاوات برق تولید می شود ناترازی صنعت برق نیز از بین خواهد رفت.
وی با اشاره به ظرفیتهای موجود در ادارات دولتی جهت استفاده از تجدیدپذیرها اظهار داشت: ۲۰ درصد از برق مصرفی ادارات دولتی باید بوسیله تجدیدپذیرها تامین گردد و مصوبات خوبی نیز در این زمینه وجود دارد.
روحی افزود: علاوه بر این بحث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در صنایع کوچک و بزرگ مطرح است و باتوجه به اینکه دولت سیزدهم رویکرد ویژه ای برای توسعه تجدیدپذیرها در نظر گرفته می توان نسبت به تحقق این مساله امیدوار بود.
وی در تشریح اینکه در مجموعه صنعتی کشور نزدیک به ۸۰۰ شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد، اظهار داشت: این مساله می تواند فرصت مناسبی باشد تا روی سقف سوله های صنعتی که حالا بلااستفاده مانده به عنوان یک منبع درآمد شناخته شود.
روحی با اشاره به اینکه بر طبق مصوبه ای دیگر صنایعی که بیش از یک مگاوات مصرف دارند می بایست یک درصد از مصرف خودرا بوسیله تجدیدپذیرها تامین کند، اضافه کرد: این مساله نیز می تواند نقش ویژه ای در توسعه تجدیدپذیرها و کاهش چالش های صنعت برق داشته باشد.
این استاد دانشگاه اشاره کرد: این مسئله فرصت مناسبی است تا در مزارع کشاورزی که حالا قابلیت استفاده ندارند نیروگاه های خورشیدی را راه اندازی نماییم.



1402/08/03
15:29:13
5.0 / 5
338
تگهای خبر: استاندارد , اقتصاد , بهره برداری , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید