تحلیل یك كارشناس از آینده بازار مسكن
به گزارش كاروخدمت یك كارشناس با بیان این كه تقاضا برای مسكن به صورت لایه زیرین ركود وجود دارد اظهار داشت: تصور نمی كنم كه تا دو سه سال آینده قیمت مسكن گرفتار جهش شود و این فرصت را به سیاست گذار می دهد تا برنامه های خودرا برای تولید مسكن در استطاعت اجرا نماید.
مهدی روانشادنیا در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: در كلان اقتصاد، نوعی انجماد در دارایی ها به وجود آمده و بازار مسكن نیز با عنایت به تاثیرپذیری از بازارهای موازی مثل ارز، طلا و بورس وارد ركود شده است. دوره اخیر یافزایش قیمت مسكن كه حدود ۱۸ ماه طول كشید بطور عجیبی طولانی شد. پیش بینی كارشناسان این بود كه اختتام سال ۱۳۹۷ افزایش قیمت مسكن متوقف شود اما دیدیم كه تا خردادماه ۱۳۹۸ روند افزایشی ادامه پیدا كرد. با این وجود الان به نقطه ای رسیده ایم كه تقاضای واقعی مسكن به جهت محدودیت در توان خرید به پایین ترین حد خود رسیده است. هم چنین تقاضای سوداگانه به این علت كه منفعتی از جهت افزایش قیمت ها ندارد گرفتار عقب گرد شده است.
وی ادامه داد: با عنایت به تعداد واحدهای مسكونی موجود در شهر تهران اگر فرض نماییم هر واحد یك دفعه خرید و فروش شود با تعداد ۳۳۰۰ قرارداد خرید و فروش كه در مردادماه داشتیم حداقل هزار ماه زمان می برد كه یك معامله برای هر واحد صورت گیرد. این مساله این مساله را به ذهن متبادر می كند كه انجماد دارایی ها به بخش مسكن هم رسیده است.
در بطن بازار مسكن دو نوع تقاضا وجود دارد
این كارشناس بازار مسكن با بیان این كه طبیعی است باید به فكر آینده باشیم اظهار داشت: در بطن بازار مسكن، دو نوع تقاضای بالقوه از بعد جمعیتی و بافت های ناكارآمد شهری وجود دارد. در بعد جمعیتی، تغییر سبك زندگی اجتماعی و كوچك شدن بعد خانوار، تقاضای جدید به لحاظ نوع خاصی از واحدها را به وجود می آورد.
روانشادنیا اشاره كرد: تقاضا برای مسكن به صورت لایه زیرین ركود فعلی وجود دارد و طبیعی است كه این تقاضا با یك تحول در اوضاع اقتصادی می تواند در دوره افزایش قیمت بعدی تشدید شود. دوره ركود فعلی تا رونق بعدی این فرصت را به سیاست گذار حوزه مسكن می دهد تا برای تامین مسكن در استطاعت اقدام نماید.
وی با اشاره به برنامه ریزی دولت برای رونق دهی بخش مسكن در چارچوب طرح اقدام ملی تولید و عرضه ۴۰۰ هزار واحد مسكونی اظهار داشت: این اقدام می تواند محركی برای عرضه در بخش هایی از تقاضای مسكن باشد ولی آن چه كه تولید مسكن را متحول خواهدنمود ورود بخش خصوصی است. توان دولت بسیار محدود است و باید بازار را از این جنبه تحلیل نماییم كه چطور می توان جذابیت سرمایه گذاری برای بخش مسكن بوسیله بخش خصوصی فراهم نمود. تسهیلات بانكی می تواند قسمتی از این برنامه باشد اما واقعیت این است كه تولیدكنندگان با مشكلات زیادی همچون طولانی شدن زمان صدور پروانه ها، افزایش قیمت مصالح ساختمانی و افزایش دستمزد مواجه گشته اند.
این كارشناس بازار مسكن درباره پیش بینی از وضعیت آینده اظهار نمود: تصور نمی كنم كه در بازار مسكن قابلیتی برای افزایش قیمت وجود داشته باشد؛ چونكه مهم ترین محرك بازار مسكن یعنی توان تقاضا به شدت كاهش یافته است. تنها در صورت افزایش نرخ ارز می توان افزایش قیمت اسمی و نه رشد واقعی قیمت مسكن را متصور شد.
به گزارش كاروخدمت به نقل از ایسنا، طبق اعلام بانك مركزی از تحولات بازار مسكن در مردادماه سال جاری تعداد معاملات آپارتمان های مسكونی شهر تهران به ۳۳۰۰ واحد مسكونی رسید كه نسبت به ماه قبل ۳۱.۳ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷۲.۶ درصد كاهش را نشان داده است. همین طور در این ماه متوسط قیمت خرید و فروش یك مترمربع زیربنای واحد مسكونی معامله شده بوسیله بنگاه های معاملات ملكی شهر تهران ۱۳ میلیون و ۳۰ هزار تومان بود كه نسبت به تیرماه كاهش ۲.۴ درصدی داشته اما نسبت به مردادماه سال قبل ۷۶ درصد افزایش یافته است.
منبع: كاروخدمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب