در گفت وگو با كاروخدمت مطرح شد
فرصتی که برای صادرات فرش دستباف از دست رفت!
به گزارش کاروخدمت، رییس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون اصلاح مصوبه تعهد ارزی را به جهت پشتیبانی از صادرکنندگان خواهان شد و اظهار امیدواری کرد: تصمیم گیران اقتصادی با نگاهی حمایتی و واقع بینانه به احیای جایگاه فرش دستباف در بازارهای جهانی کمک کنند.
عبدالله بهرامی در گفت گو با ایسنا اظهار داشت: در شرایطی که افزایش قیمت ارز می توانست فرصتی طلایی برای رونق صادرات فرش دستباف ایران باشد، متاسفانه به سبب تحریم های خارجی از یک سو و موانع داخلی همچون تعهد ارزی از طرف دیگر، این ظرفیت مهم اقتصادی بلااستفاده ماند.
وی اضافه کرد: فرش دستباف، به عنوان یک هنر ـ صنعت اصیل ایرانی، همیشه یکی از مزیت های صادراتی کشور بوده و در بازارهای جهانی جایگاه ویژه ای دارد اما سیاستهای محدودکننده داخلی، همچون تعهد ارزی، نبود حمایت های عملی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان و مشکلات نقل و انتقال پول سبب شده تا صادرکنندگان نتوانند از این شرایط بهره ببرند.
رییس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون ایران با اعلان اینکه خیلی از کشورها با بهره گیری از مزیت های نسبی خود، تحریم ها را به فرصت مبدل کرده اند، اظهار داشت: ما در داخل کشور با اعمال محدودیت های مضاعف، در عمل خودتحریمی کرده ایم. نتیجه این سیاست ها، کاهش اشتغال در صنعت فرش، تعطیلی بیشتر کارگاه های تولیدی و کاهش سهم ایران از بازارهای بین المللی بوده است.
بهرامی اضافه کرد: معتقدم حال زمان آن رسیده که سیاستگذاران، با درک اهمیت این صنعت، مقررات سختگیرانه ای مانند تعهد ارزی را اصلاح کرده و حمایت های مؤثرتری برای صادرکنندگان فراهم آورند، در غیر این صورت، این هنر ـ صنعت که هویتی جهانی برای ایران ساخته، بالاتر از پیش لطمه خواهد دید و فرصت های اقتصادی ناشی از افزایش قیمت ارز نیز بی ثمر خواهد ماند.
او در آخر اظهار امیدواری کرد: تصمیم گیران اقتصادی، با نگاهی حمایتی و واقع بینانه به احیای جایگاه فرش دستباف ایران در بازارهای جهانی کمک کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب