شناسایی ۱۲۰ هزار نخبه جامعه کارگری در ۳ سال گذشته

شناسایی ۱۲۰ هزار نخبه جامعه کارگری در ۳ سال گذشته به گزارش کاروخدمت، معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت کار اظهار داشت: طی بازدیدهای ۳ سال قبل ۱۲۰ هزار کارگر نخبه کشف شد، افرادی که توانسته اند برخی مشکلات را با خلاقیت حل و فصل کنند.



به گزارش کاروخدمت به نقل از مهر، امروز دوشنبه سوم اردیبهشت نشست خبری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار گردید. محمد چکشیان، معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن اشاره به برنامه های هفته کار و کارگر اظهار داشت: یکی از این برنامه ها «جشنواره امتنان» و قدردانی از ۲۶ کارگر برگزیده با حضور رئیس جمهوری است؛ این مسئله از حدود ۸ ماه قبل آغاز و درحال پیگیری است.
وی اضافه کرد: شکل گیری شورای سیاستگذاری هفته کار و کارگر در اسفند ماه گذشته، دیدار دو هزار کارگر با رهبر انقلاب اسلامی از دیگر برنامه هایی است که در این معاونت مورد پیگیری قرار|گرفت. بازدید از کارخانجات، سخنرانی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نماز جمعه این هفته، اهدا نشان اقتصاد مقاومتی به کارگاه های نمونه، تجلیل از زنان کار و تولید، نشست وزیر کار با تشکل های کارگری، کارفرمایی و بازنشستگان، مکاتبه با ائمه جمعه برای اشاره به منزلت کار و قدردانی از کارگران و.... همچون دیگر برنامه های وزارت کار در هفته جاری است.
شعار هفته و پویش هفته کارگر
چکشیان در ادامه سخنان خود اظهار داشت: شعار هفته با تاسی از شعار سال «مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی» انتخاب گردید. راه اندازی پویش هشتگ «پای کار ایرانیم» از دیگر برنامه های هفته جاری است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طریق اندازی لیگ های سراسری ورزشی اطلاع داد و اظهار داشت: سال جاری لیگ های سراسری ورزشی کارگری کلید می خورد. اولین لیگ در ارتباط با «تنیس روی میز» است و دومی «فوتسال» خواهد بود که در فاصله زمانی کوتاه پیگیری و عملیاتی می شوند.
وی در رابطه با دلیل انتخاب این دو ورزش هم توضیح داد: معمولا این ورزش ها در کارخانجات بیشتر احتمال برگزاری دارند.
وی اظهار نمود: هدف اصلی، فراگیری لیگ های ورزشی به شکل ملی است، تیم هایی که بتوانند در رقابت های جدی شرکت داشته باشند.
وی اضافه کرد: رویکرد دیگر ورزشی در سالجاری، مجموع خدمات ویژه ورزشی معطوف به کارگران دهک اول تا پنجم است.
تحقق شعار سال و رفع موانع
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن اشاره به چگونگی تحقق شعار سال و شعار هفته کارگر اظهار داشت: در جهت تحقق اهداف تعیین شده شعار سال اساسا موانع کار باید کاهش پیدا کند بگونه ای که بیشتر از رشد، تولید همراه با جهش باشد.
وی تصریح کرد: در انتخاب شعار سال رهبری عنوان کردند شتاب کار در جایی اتفاق می افتد که مردم پای کار باشند ازاین رو تاکید شده جهش تولید باید با مشارکت مردم باشد.
چکشیان با اشاره به اینکه «فرهنگ کار» مهم ترین مؤلفه تولید است، افزود: در ارتقا فرهنگ کار مولفه هایی مانند وجدان کاری مسئله مهمی است که نهضت ملی فرهنگ کار از سال قبل شروع شده و قرارگاه جوانی جمعیت با ریاست وزیر کار هم از دیگر امور فرهنگی است که برای جامعه کارگری پیگیری می شود.
وی خاطرنشان کرد: سال جاری ماده ۲۱ و ۲۴ قانون جوانی جمعیت عملیاتی شد و زنان خانه دار با ۳ فرزند زیر پوشش بیمه قرار گرفتند. همینطور بنا بر ماده ۲۴ طرح «یسنا» پیاده شد و سبد غذایی برای مادران آبستن و مادران دارای فرزند زیر ۵ سال تخصیص یافت.
کشف استعدادهای پنهان
چکشیان در ادامه ضمن اشاره به ۱۰ هزار ایستگاه خانه بهداشت و مراکز بهداشتی، اظهار داشت: ۳ هزار خانه بهداشت در ۲ سال گذشته شکل گرفته که یکی از فعالیت ها در این خصوص عرضه آموزش های روان شناختی به جامعه هدف بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در بازدیدهای ۳ سال گذشته، ۱۲۰ هزار کارگر نخبه و نوآور کشف شد، افرادی که توانسته اند برخی مشکلات سالهای یک واحد تولیدی را با نوآوری هایی که داشتند حل و فصل کنند. ازاین رو جشنواره امتنان افتتاح شد تا از این تلاش ها تقدیر شود.
بهره وری و ارتباط آن با دستمزد
یکی از مسائل مهم در حوزه کار، بهره وری بوده که بر مبنای برخی گزارش ها آمار بیکاری پنهان گویای عدم راندمان کاری بر مبنای مدت زمان صرف شده و خروج کار واحدهای تولیدی است. بخشی از بهره وری به میزان رضایت افراد از شغل، سطح درآمد و شرایط کاری برمی گردد. معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش مهر که برای تحقق شعار هفته کارگر آیا زیرساخت های مورد نیاز فراهم گشته است، اظهار داشت: بی گمان مشارکت کارگر در تولید با میزان دستمزد رضایت وی رابطه مستقیم داشته و سطح درآمد در مشارکت افراد دخیل است. ازاین رو همزمان با دغدغه ترویج فرهنگ کار در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت کار، مسئله صیانت از کارگران و دفاع از حقوق آنها هم پیگیری می شود. کارهای زیادی شده اما کافی نیست و مسؤولان وزارت کار وضع موجود را مطلوب نمی دانند.
چکشیان اظهار نمود: اما تلاشهای زیادی در چند سال گذشته انجام شده که در مقایسه با گذشته مثبت ارزیابی می شود. این اتفاق ها نمی تواند عقب ماندگی سالهای گذشته را جبران کند و احتیاج به تلاش بیشتر دارد.

1403/02/05
11:51:38
5.0 / 5
583
تگهای خبر: آمار , آموزش , اقتصاد , بیكاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید