کاهش سرانه مصرف گوشت در جامعه کارگری خودخواسته نبوده است
کاروخدمت: اگر میزان مصرف گوشت در جامعه کارگری کاهش پیدا کرده به این معنا نبوده که فرد توان خرید داشته اما خریداری نکرده است. توان خرید پایین وی سبب شده تا آنرا از سبد خانوار حذف کند.
به گزارش کاروخدمت به نقل از مهر، جلسات کمیته مزد از چهارشنبه ۱۶ اسفند درحال برگزاری است. این مذاکرات پیرامون تعیین سبد معیشتی و در نهایت تعیین حقوق و دستمزد جمعیت کارگری برای سال ۱۴۰۳ است. علیرضا میرغفاری، نماینده جامعه کارگری و عضو شورای عالی کار به مهر اظهار داشت: جلسه کمیته مزد با تمرکز بر سبد معیشتی بوده و سبد غذایی که از طرف وزارت بهداشت بتازگی اعلام شده مورد قبول جامعه کارگری نیست.
وی اضافه کرد: با این سیاست که مصرف گوشت قرمز و سفید کاهش پیدا کرده و افراد برای جبران پروتئین اقدام به خرید سایر اقلام می کنند سهم و گرم اقلامی مانند تخم مرغ در این سبد بالا رفته است.
عضو شورای عالی کار اشاره کرد: انستیتو تغذیه اقلام استخراج شده در سبد معیشتی را برمبنای ۳ معیار «هرم سنی جمعیت»، «جنسیت» و «الگوی مصرف» و با تأکید بر تامین میزان کالری مورد نیاز بدن تعیین کرده که ایراداتی دارد.
این نماینده جامعه کارگری با گلایه از این نگاه در تعیین سبد معیشتی کارگران عنوان کرد: اگر میزان مصرف گوشت در جامعه کارگری کاهش پیدا کرده به این معنا نبوده که این کالا برای بدن مضر بوده یا فرد توان خرید داشته اما خریداری نکرده است. توان خرید پایین وی برمبنای دستمزدی که دارد سبب شده تا آنرا از سبد خانوار حذف کند؛ ضمن این که هرم سنی جمعیت، آموزش، بهداشت و.... بی تأثیر از مسائل معیشتی نبوده و این روند، خلاف سیاست های کلی نظام درباره ی افزایش جمعیت کشور است.
منبع: karokhedmat.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب