درمان دیابت با كپسول هوشمند

درمان دیابت با كپسول هوشمند کاروخدمت: خراسان رضوی تزریق روزانه انسولین برای صدها میلیون نفر مبتلابه دیابت دردسرساز است و بلعیدن یک قرص خوراکی روشی بسیار آسان تر شمرده می شود و الان پژوهشگران دانشگاه نیویورک ابوظبی (NYU) روش جدیدی برای قرار دادن انسولین در کپسول هایی به وجود آورده اند که می تواند بوسیله معده به جریان خون منتقل و در زمان نیاز در بدن آزاد شود.


به نقل از اریک نیوز، بیماری دیابت با سطوح متناقض انسولین، هورمون تنظیم کننده سطح گلوکز در خون، شناسایی و بطور معمول این بیماری با تزریق های زیر جلدی منظم از انسولین کنترل می شود، اما ممکنست استفاده از انسولین برای خود بیماران دشوار باشد و موجب شود تعدادی از افراد از میزان دوز دارو مورد نیاز مصرفی صرف نظر کنند.
روشی مناسب در این مورد استفاده از قرص انسولین است که متاسفانه توسعه این نوع سیستم بسیار مشکل است. انسولین یک مولکول شکننده است که پیش از اینکه درمان جادویی داشته باشد، به سرعت در معده تجزیه می شود. بدین سبب بیشتر چالش دانشمندان یافتن راه هایی برای بسته بندی انسولین است تا به حدی زنده بماند که بتواند در دیواره روده نفوذ کند و وارد جریان خون شود.
هم اکنون، پژوهشگران در NYU ابوظبی سیستمی ایجاد کردند که این کار را انجام می دهد. این گروه آنچه را که نانوذرات چارچوب آلی پیوند خوراکی وابسته به ایمن (nCOF) نامیدند در کپسول ایجاد کردند. در این کپسول ها با کمک صفحات نانو از انسولین در مقابل محیط نامساعد معده محافظت و سپس بوسیله روده به جریان خون راه پیدا می کنند.
هنگامی که nCOF ها در خون قرار بگیرند، می توانند بطور خودکار سطح انسولین بیمار را کنترل کرده و فقط در صورت نیاز دارو را آزاد کنند. مکانیزم موجود در آن کاملا هوشمندانه است. گلوکز یک مولکول کوچک است که در منافذ موجود در nCOF گنجانده می شود و با افزایش سطح گلوکز به ذرات نانو فشار وارد می شود، جایی که انسولین در آن موجود است. این روش بوسیله دیگری نیز موثر واقع شده است؛ با کاهش باردیگر سطح گلوکز خون، ترشح انسولین آن نیز کند می شود.
فرح بنیتو، محقق اصلی این تحقیق می گوید: «این روش بر موانع موجود در استفاده از قرص های حاوی انسولین غلبه کرده و با بهره گیری از نانوذرات nCOF مملو از انسولین توانستیم از آنها در مقابل محیط معده دفاع و همین طور نسبت به افزایش گلوکز نیز واکنش ایجاد نماییم. این فناوری واکنش سریع به افزایش قند در خون نیز می باشد و از مصرف بیش از اندازه انسولین نیز جلوگیری می کند و بطور شایان توجهی موجب بهبود رفاه بیماران دیابتی می شود.»
در آزمایش های انجام شده روی موش های دیابتی، مشخص شد که nCOFs ظرف دو ساعت بعد از بلعیدن نانوذرات، سطح گلوکز خون موش ها را به حد طبیعی برمی گرداند.
روش های دیگر تحویل انسولین خوراکی در حال توسعه است، دو روش Oramed و HDV-I قبلا توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تایید شده اند اما همچنان روش میکروسوزن هایی که مستقیما انسولین را به دیواره روده تزریق می کنند، مسیر منحصر به فردتری طی می کنند.
این گروه اظهار نمود: سیستم جدید nCOF چند مزیت دارد؛ انسولین نه فقط با موفقیت بوسیله مسیر دستگاه گوارش حفظ می شود، بلکه نخستین موردی است که می تواند افزایش قند خون را هدف قرار دهد. بعلاوه، نانوذرات ظرفیت بالایی برای ذخیره انسولین دارند که حدود ۶۵ درصد وزن آنهاست.
مطمئنا جهت بررسی اینکه آیا این منافع به انسان منتقل می شود، کار بیشتری لازم خواهد بود. اما با این وجود یک پیشرفت امیدوارکننده شمرده می شود.
نتایج این تحقیق در مجله Chemical Science انتشار یافته است.




منبع:

1400/01/19
13:04:10
5.0 / 5
848
تگهای خبر: توسعه , دستگاه , سازمان , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید