یك مقام مسئول:

ظرفیت ایجاد ۲ و نیم میلیون شغل در بخش مشاغل خانگی وجود دارد

ظرفیت ایجاد ۲ و نیم میلیون شغل در بخش مشاغل خانگی وجود دارد کاروخدمت: سرپرست دفتر سیاست گذاری و توسعه اشتغال وزارت کار اظهار داشت: با افزایش سهم مشاغل خانگی در اقتصاد به ۱۰ درصد می توان ۲.۵ میلیون شغل ایجاد کرد.



به گزارش کاروخدمت به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علاءالدین ازوجی در نشست ستاد ساماندهی پشتیبانی از مشاغل خانگی، گزارشی درباره تاثیر و نقش مشاغل خانگی در اقتصاد عرضه کرد و عنوان کرد: در کشورهای توسعه یافته مشاغل خانگی از جایگاه بالایی برخوردار است؛ با عنایت به شیوع بیماری کرونا تعداد شغل های بوجود آمده در این عرصه در دنیا بیشتر از دو و نیم برابر شده است.
سرپرست دفتر سیاست گذاری و توسعه اشتغال وزارت کار اضافه کرد: بیشتر از ۹ تا ۱۱ درصد شاغلین در کشورهای توسعه یافته همچون استرالیا، آمریکا و انگلیس را کسب و کارهای خانگی می سازند.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای جنوب شرق آسیا به علت وجود نیروی کار ارزان، اشتراک گذاری تجربیات کسب و کارهای خانگی یکی از الزامات در این حوزه می باشد، اضافه کرد: استفاده از ظرفیت های مشاغل خانگی یکی از راهبردهای مهم در این کشورها به حساب می آید.
سرپرست دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار ضمن اشاره به اینکه در کشورهای توسعه یافته نوع کسب و کارهای شاغلین در حوزه مشاغل خانگی، به شیوه های نوین گرایش دارد، خاطرنشان کرد: مشاغل خانگی در این کشورها با ارزش افزوده بالا و با انعقاد قرارداد بین واحدهای تولیدی بزرگ و متوسط، خدمات خویش را از منزل عرضه می کنند و ۲۰ درصد از فعالیتهای مشاغل خانگی در کشورهای توسعه یافته در ارتباط با این حوزه از مشاغل خانگی فعالیت دارند.
ازوجی ترکیب مشاغل خانگی در ایران در حوزه صنعت را ۴۷ درصد، در حوزه خدمات ۴۳ درصد و در حوزه کشاورزی ۱۰ درصد عنوان نمود و اظهار داشت: یکی از مؤلفه های اصلی برون رفت از معضل بیکاری دانش آموخته همچون زنان دانش آموخته دانشگاهی در اقتصاد ایران استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی و کار از منزل است و با افزایش سهم مشاغل خانگی در اقتصاد به ۱۰ درصد می توان ۲.۵ میلیون شغل ایجاد کرد.
به گفته سرپرست دفتر سیاست گذاری و توسعه اشتغال وزارت کار، عدم انسجام سیاستی برای کسب و کارهای خانگی، نادیده گرفته شدن شاغلین غیر رسمی از حمایت های رسمی، وجود شبه انحصار در حوزه محصولات کسب و کارهای خانگی و شناخت ناکافی بازار همچون مهم ترین محدودیت ها در این عرصه به حساب می آید.
ازوجی با اشاره به اینکه سهم مشاغل خانگی در کشورهای در حال توسعه ۳ الی ۴ است، خاطرنشان کرد: این سهم در کشورهای توسعه یافته ۹ الی ۱۰ درصد است. بر مبنای محاسبات و برآوردهای معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال سهم شاغلین مشاغل خانگی در ایران بین ۳.۳ تا ۳.۴ درصد از کل اشتغال کشور را تشکیل می دهد و بر مبنای فعالیتهای اقتصادی این مشاغل، تقریباً ۲.۲ درصد از حجم تولید ناخالص داخلی کشور ایران در ارتباط با ارزش افزوده فعالیتهای مشاغل خانگی است.
سرپرست دفتر سیاست گذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تکیه بر اینکه باید از نگاه سنتی در این عرصه به نگاه نوین برسیم، اضافه کرد: اتصال کسب و کارهای خانگی به زنجیره ارزش، همراه سازی توسعه کسب و کارهای خانگی، به اشتراک گذاری تجربیات کسب و کارهای خانگی، گسترش مراکز مشاوره ای و کارآفرینی در این عرصه و تعیین نهادهای مالی و بانکی مشخص از مهم ترین راهکارها برای توسعه حوزه کسب و کارهای خانگی به حساب می آید.
ازوجی اضافه کرد: در اقتصاد ایران مشاغل خانگی مکان محور است ولی در کشورهای موفق و پیشرو فعالیت محور هستند و نقش اصلی در تولیدات خرد و بهبود درآمد خانوارها را بر عهده دارند.


منبع:

1399/10/29
17:25:16
0.0 / 5
571
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , بیكاری , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید