مدیركل تعاون كار و رفاه اجتماعی خوزستان:

پیمانكارها باید توان پرداخت حقوق كارگری را داشته باشند

پیمانكارها باید توان پرداخت حقوق كارگری را داشته باشند به گزارش كاروخدمت مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی خوزستان اظهار داشت: شركت ها باید پیمانكاری را بگیرند كه توان پرداخت حقوق و دیون كارگری را داشته باشد و ما تمام قد مطالبات كارگری را پیگیری می نماییم.



ارسلان غمگین در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار نمود: برمبنای قوانین موجود اجازه داریم بر عملکرد پیمانکاران تا حدودی که اختیار داده شده، نظارت نماییم ولی هم اکنون با انبوهی از شرکت ها و دستگاه های گرفتار مشکلات مالی مواجه هستیم.
وی اضافه کرد: یکی از وظایف ذاتی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه «بازرسی کار» نظارت بر عملکرد دستگاه ها در حوزه پیمان ها و قراردادهای پیمانکاری است تا بتوانیم کار خودرا بهتر انجام دهند.
وی بیان کرد: از مهرماه سال قبل که مدیریت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان را بر عهده گرفتیم با انبوهی از مشکلات متأثر از سال ها انباشتگی به خصوص طی چهار سال اخیر مواجه بودیم که با تلاش شبانه روزی و سعه صدر و ایجاد باور بهترین بودن بین همکاران فرهیخته و توانمندمان توانستیم با کار پرفشار جبران نماییم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان اظهار نمود: در حوزه روابط کار قوانین خوبی را برای نظارت بر فعالیت پیمانکاران داریم و طی ۸ ماه اخیر با انجام بازرسی های بسیار در خوزستان مقام اول کشور را در زمینه بازرسی کار کسب کردیم.
غمگین با اشاره به کارهای گسترده معاونت های پشتیبانی، امور اجتماعی و رفاهی، روابط کار، اشتغال و کارآفرینی و تعاون، افزود: معاونت روابط کار با زیر مجموعه های مختلف همچون اداره بیمه بیکاری، بازرسی کار، روابط کار، تشکلات کارگری کارفرمایی و طبقه بندی مشاغل و… جز مهم ترین معاونت ها و حتی در سال های دور خودش یک اداره کل بود.
وی با اعلان اینکه انجام چهار هزار بازرسی در رابطه با کرونا طی اسفند ۹۸ به مدت ۲ ماه رکورد کشوری زده شد، افزود: از مهرماه سال قبل نیاز به بازسازی در اجرا، ساختار سازی و حوزه نظارت را در این اداره کل احساس کردیم که اقدامات لازم دراین زمینه صورت گرفت و کماکان انجام خواهیم داد که البته باید حمایت مطلق از این اداره کل مهم و مؤثر صورت گیرد.
ما با یک میلیون نفر کارگر مرتبط هستیم
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان درباب وقفه در پرداخت حقوق کارگران عنوان کرد: دولت با مشکلات مالی بسیاری دست و پنجه نرم می کند که به تبع بیشتر پیمان ها با وقفه پرداختی مواجه گشتند ولی با این وجود دلیل نمی گردد که کارگران بدون حقوق بمانند.
غمگین با اشاره به وجود چندین شرکت با حقوق معوق کارگری در استان خوزستان اظهار داشت: هرچند که دولت هم اکنون به سبب تحریم و ویروس کرونا با مشکلات مالی روبه رو شده و هزینه های آن افزایش یافته است ولی شرکت ها باید پیمانکاری را بگیرند که توان پرداخت حقوق و دیون کارگری را داشته باشد ما تمام قد پیگیری مطالبات کارگری را انجام خواهیم داد و محال است دراین زمینه کوتاهی نماییم، با خود در این خصوص عهد بستیم که کارگران نباید محتاج نان شب باشند و ما در حوزه ی وظیفه خود محکم پیگیری خواهیم کرد.
وی به نظارت مستمر و مستقیم بر شرکت های پیمانکاری اشاره نمود و اظهار داشت: کمیته پیش گیری از بحران را با حضور رؤسای بازرسی کار، بیمه بیکاری، روابط کار، حراست و ارزیابی عملکرد تشکیل دادیم تا شرکت ها و کارخانجات بحرانی یا در حال ورود به بحران را شناسایی کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان اشاره کرد: تا جایی که قانون این اجازه را بدهد، نسبت به رفع این بحران ها اقدام می کنیم؛ برای مثال هم اکنون شهرداری اروندکنار در زمینه پرداخت حقوق کارگران با مشکل روبه رو شده که کمیته پیشگیری در حال پیگیری و هیئتی را نیز جهت بررسی رفع این مشکل اعزام می کند.
غمگین تاکید کرد: تمام دستگاه ها موظف می باشند که قراردادهای نفرات، پیمانکاری و طرح های طبقاتی و… را به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی عرضه کنند که این کار به صورت کجدار مریض طی سال های قبل انجام می شد ولی طی چند ماهه گذشته با جدیت پای کار هستیم و دستورالعمل آنرا صادر کردیم که با وجود موانع بطور قطع در کوتاه مدت و طولانی مدت جواب می دهد.
وی درباب فوت کارگر یکی از شرکت های نفتی خوزستان نیز اظهار داشت: پیگیری این مساله به حوزه روابط کار اداره کل جهت بررسی فوری و ویژه محول و دستورات لازم در این خصوص صادر شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان افزود: کارگر متوفی جمعی مؤسسه نظم آفرینان ایمان است و قرارداد وی ابتدا از تاریخ ۱۱ فروردین ماه سال ۹۵ آغاز و در تاریخ ۲۹ اسفند ۹۸ به انتها رسیده است و مجدداً بعد از غیبت کارگر متوفی از شروع سال ۹۹ تا ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری در ۱۲ اردیبهشت ماه نسبت به کارگیری مجددش تا زمان فوتش اقدام نموده است.
غمگین بیان کرد: خودم نیز شخصاً در جلسه ای با حضور معاونت و کارشناسان روابط کار، بازرسی کار، اداره حراست و بازرس کار هویزه در اهواز به بررسی و جمع بندی موضوع پرداختیم.
وی با اشاره به تشکیل جلسه فوری در شهرستان هویزه با حضور مسئولان، کارفرما و پیمانکار، تصریح کرد: مؤسسه حفاظتی و مراقبتی نظم آفرینان پیمانکار شرکت سینوپک چین طرف قرارداد با شرکت مهندسی توسعه نفت می باشد که در زمینه حفاظت از چاه های نفتی منطقه نفتی یادآوران حوزه شهرستان هویزه فعالیت می کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان اضافه کرد: این مؤسسه دارای پیمان حفاظتی و مراقبتی با چندین شرکت است که پیمان شرکت سینوپک چین یکی از شرکت های طرف قرارداد با آن است و از تاریخ سوم شهریورماه ۹۳ آغاز و تابحال ادامه دارد.
غمگین تصریح کرد: تعداد کارگران مؤسسه ۴۳۶ نفر است و برمبنای موضوع قرارداد به شغل نگهبانی و حراست از تأسیسات و چاه های نفتی مشغول به کار هستند.
وی اظهار نمود: امسال به دنبال اختلاف بین بعضی از کارگران و مؤسسه نظم آفرینان درباب مفاد قرارداد کار ۵۵ نفر از کارگران از امضای قرارداد کار خودداری کردند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان افزود: ۲۹ اردیبهشت مسئولان، کارفرما و پیمانکار جلسه ای با حضور نماینده کارگران برگزار و بعد از آن اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهر هویزه قرارداد کاری کارگران را اصلاح و کارگران نسبت به امضای قرارداد اقدام نمودند.
غمگین بیان کرد: برمبنای اظهارات و مدارک ارائه شده توسط نماینده مؤسسه حقوق و مزایای کارگر متوفی تا اختتام اسفند ۹۸ پرداخت و تسویه حساب شده ولی حقوق و مزایای او از تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه تا زمان فوت پرداخت نشده است؛ همین طور کارگر متوفی قرارداد کار سال ۱۳۹۹ را امضا کرده و جزو کارگران معترض نبود.
وی در آخر اظهار نمود: حقوق و مزایای فروردین ماه کارگران در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه پرداخت شده است ولی تا این لحظه حقوق و مزایای اردیبهشت ماه به کارگران پرداخت نشده است.
غمگین با اشاره به انتصاب خود از ۶ مهرماه سال قبل بعنوان سرپرست اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خوزستان اظهار داشت: از همان ابتدا با هرگونه تخلفات اداری احتمالی مخالف بوده و بازرسی های مربوط به حوزه کارگری را نسبت به سنوات قبل چند برابر کردم.
وی اضافه کرد: آن زمان رتبه این اداره کل در سطح کشور بین ۳۱ استان جایگاه بیست و نهم و حتی در حوزه تعاون نیز منفی ۴۴ درصد بودیم که با کارهای مختلف آنرا تا آخر سال به رشد مثبت ۹۰ درصد ارتقا دادیم و رتبه سوم کشوری را در آخر ۹۸ در ۶ ماه باقی مانده از سال با تلاش همکاران به دست آوردیم.
غمگین در واکنش به اینکه شاید در بازرسی ها کارگران به خاطر ترس از دست دادن شغل خود حرفی از تخلفات پیمانکار به میان نیاورند، بیان کرد: علاوه بر چک کردن فهرست بیمه کارگاه ها، همیشه به صورت نامحسوس پرسنل را شناسایی و همین طور با سرگروه کارگران در انجمن های کارگری برای احصا مشکلات احتمالی صحبت می نماییم.
وی عنوان کرد: برای پرداخت حق بیمه همه کارگران پیمانکاری هر دو هفته یک دفعه با مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان جلسات منظم برگزار می نماییم.
وی افزود: تمامی شرکت ها و پیمانکاران فعال در همه حوزه ها شامل نفت، فولاد، نورد، حفاری، فولاد، لوله سازی، پالایشگاه ها، شهرداری ها و دیگر نهادها و شرکت ها گردنگیر قانونی دارند که گواهینامه صلاحیت ایمنی از آنها ستاندن کنند، بدیهی است در صورت نداشتن اجازه ورود در هیچ مناقصه ای را ندارند و چنانچه هر شرکتی چنین مجوزی دهد، برابر قانون بعنوان خاطی به مراجع قانونی معرفی می شود.


منبع:

1399/03/26
14:57:55
5.0 / 5
1981
تگهای خبر: اشتغال , بازسازی , بیكاری , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید