نكات مهم موقع خرید گوشی شیائومی

نكات مهم موقع خرید گوشی شیائومی كاروخدمت: در مواردی خاص، دستكاری‌ هایی از سوی فروشندگان دیده می ‌شود كه بهتر است پیش از خرید گوشی شیائومی، با آن ها آشنا شده و از وجود مشكلات جلوگیری كنید.


در شرایطی که بسیاری از محصولات مدرن با قیمت ‌های بسیار نجومی در بازار به فروش می ‌رسند، احتمالا خرید محصولات شیائومی به خاطر عملکرد بسیار خوب و قیمت پایینی که دارند، تصمیمی منطقی در این وضعیت خواهد بود. گوشی های هوشمند از پرکاربرد ترین و پرفروش ‌ترین محصولات بازار محسوب می‌ شوند و تب و تاب این بازار، همواره داغ است. البته، نوسانات شدید قیمت ارز در یک سال گذشته، قیمت نهایی گوشی های موجود در بازار و به صورت کلی، تمام محصولات الکترونیکی را حسابی تکان داده که سبب کاهش قدرت خرید کاربران شده است. اگرچه گوشی های شیائومی از دیرباز محبوبیت بالایی میان کاربران داشتند، اما به واسطه عملکرد خوب، امکانات بالا و قیمت مناسب، ارزش خرید این محصولات در این دوره بسیار افزایش پیدا کرده است. بر خلاف محصولات شرکت‌ های دیگر مثل سامسونگ و اپل، برخی از گوشی های شیائومی در نسخه مخصوص بازار چین نیز به فروش می‌ رسند که اگر در مورد آن ها اطلاعات کافی نداشته باشید، احتمالا به مشکل بر خواهید خورد. علاوه بر این، در مواردی خاص، دستکاری‌ هایی از سوی فروشندگان دیده می ‌شود که بهتر است پیش از خرید گوشی شیائومی، با آن ها آشنا شده و از وجود مشکلات جلوگیری کنید. پس گر قصد خرید گوشی شیائومی را دارید، مطالعه این مقاله را از دست نداده و به این نکات مهم و ضروری در هنگام خرید توجه کافی را داشته باشید.

بسته بندی جهانی یا چینی گوشی های شیائومی؟

نخستین چیزی که در راهنمایی خرید گوشی شیائومی می ‌خواهیم در مورد آن صحبت کنیم، بسته ‌بندی موبایل های شیائومی می باشد. پیش از هر چیزی باید بدانید که تمام گوشی های هوشمندی که شیائومی می‌ سازد، وارد بازار جهانی نشده و ممکن است بتوان آن ها را فقط در بازار کشور چین پیدا کرد. عمده ‌ترین تفاوت پک چین و پک نسخه جهانی، در شکل ظاهری و علائم چینی درج‌ شده بر روی بسته‌ بندی دستگاه است. این نشانه را به سادگی و تنها با مشاهده بسته‌ بندی دستگاه می‌ توانید تشخیص دهید، زیرا این محصولات که فقط برای عرضه در چین در نظر گرفته شده ‌اند، با گارانتی معتبر وارد بازار ایران نمی ‌شوند و بسته ‌بندی جداگانه ‌ای هم ندارند. دفترچه راهنمای این محصولات نیز فقط به زبان چینی بوده و خبری از زبان ‌های اصلی نخواهد بود. پس پیش از هر چیزی به نوشته های روی بسته بندی و دفترچه راهنما و وجود کد QR بر روی آن دقت کنید که به سادگی می توانید به نوع نسخه دستگاه پی ببرید.

مورد مهم دیگر، رام نصب ‌شده بر روی این تلفن های هوشمند است. این رام ‌ها به صورت اختصاصی برای کاربران چینی توسعه پیدا کرده‌ اند و روی آن ها فقط می ‌توان زبان‌ های انگلیسی و چینی را پیدا کرد؛ این یعنی شما به صورت پیش‌ فرض نمی‌ توانید از زبان فارسی، ترکی، عربی و غیره را بر روی موبایل خود استفاده کنید. دوشاخه برق متفاوت و نیاز به تبدیل مخصوص، تفاوت دیگریمی باشد که باید به آن توجه داشته باشید. متاسفانه برخی فروشندگان، نسخه چینی گوشی های شیائومی را با پک گلوبال در اختیار کاربران قرار می‌ ‌دهند که آن نیز داستان خاص خود را داشته و تشخیص این موضوع به از طریق رام نیز ممکن است. همچنین این امکان نیز وجود دارد که بسته ‌بندی این محصولات با شارژرهای معمول به دست کاربران برسند. اما چگونه می ‌توان این نسخه ‌ها را از یکدیگر تشخیص داد؟

نسخه جهانی یا چینی گوشی های هوشمند شیائومی

در مرحله اول باید گفت زبان اصلی نسخه بومی محصولات این شرکت چینی بوده و فقط انگلیسی به عنوان زبان اضافی در نظر گرفته شده است. حال اگر فرض کنیم که زبان گوشی را بعد از کلی جستجو روی انگلیسی تنظیم کرده باشید، احتمالا با کمی گشت و گذار در محیط کاربری می‌ توانید نرم افزارهای چینی بسیاری را پیدا کنید که هیچ کاربرد خاصی برای شما ندارند. تفاوتی ندارد که برند موبایل خریداری شده شما چه باشد؛ این اپلیکیشن ها هستند که معمولا روی گوشی های مخصوص بازار چین نصب شده‌ اند و اغلب فقط در همان کشور و سرورهای محلی کار می ‌کنند. برای نصب نرم افزارهای جدید، طبیعتا بسیاری از افراد از فروشگاه اختصاصی پلی استور گوگل استفاده می‌ کنند؛ ولی باید بگوییم که نسخه چین گوشی های شیائومی فاقد Google Play Store بوده و در عوض، نرم افزاری به نام Mi Market روی آن ها نصب شده که طبیعتا چنین نرم افزاری حداقل برای کاربران ایرانی، اصلا کاربردی نخواهد نداشت. بسیاری از شرکت ‌ها، محصولات خود را با نام‌ های متفاوت در بازار کشورهای مختلف به فروش می ‌رسانند. برخی از این محصولات تنها برای یک بازار خاص در نظر گرفته شده ‌اند؛ مثل گوشی تاشو W2019 شرکت کره ‌ای سامسونگ که فقط در بازار چین عرضه شده و حتی شهروندان کره ‌ای نیز قادر به خریداری آن نیستند. همچنین بعضی از گوشی ها یا تبلت ها نیز چند نام متفاوت در بازارهای مختلف دارند؛ به عنوان مثال، گوشی Redmi S2 در بازار جهانی و چین با همین نام به فروش می‌ رسد، اما کاربران هندی می‌ توانند این محصول را با نام Redmi Y2 نیز خریداری کنند.

همچنین Mi A2 Lite هم دیگر موبایل محبوبی است که در بازار چین با نام Redmi 6 Pro به فروش می ‌رسد. در بسیاری از موارد، تفاوت ‌های نسخه چینی و جهانی یک گوشی خاص تنها به نام متفاوت آن محدود نشده و برخی از مشخصه ‌های فنی آن ها نیز با یکدیگر تفاوت دارد که توجه کردن به ان ها از نکات ضروری خرید است. برای درک بهتر این موضوع باید گفت که گوشی Mi A2 Lite از شبکه CDMA پشتیبانی کرده و به عنوان بخشی از پروژه Android One، آپدیت‌ های نرم افزاری را به صورت مستقیم از سوی گوگل دریافت می ‌کند. همین حالا نیز دارندگان این گوشی می‌ توانند اندروید 9.0 پای و رابط کاربری MIUI 10 را دریافت کرده و احتمالا اندروید 10 نیز برای این گوشی ارائه می شود، ولی این موضوع در مورد Redmi 6 Pro صدق نمی‌ کند. در سناریوهای دیگر نیز ممکن است در وزن، دقت دوربین، میزان حافظه رم و همچنین حافظه داخلی، تفاوت ‌هایی بین گوشی های گلوبال یا جهانی و چینی وجود داشته باشد که البته قصد پرداختن به آن ها در این بخش نداریم. به این موارد باید برخی تفاوت‌ ها در پشتیبانی از باندهای شبکه‌ های مخابراتی را هم اضافه کرد که بسیار مهم می باشد. این یعنی ممکن است گوشی شما در برخی مناطق، سفر یا حتی مهاجرت، با مشکل مواجه شده و نتواند که از سیم کارت و اپراتور موردنظر پشتیبانی کند.

قیمت های متفاوت نسخه جهانی و چینی گوشی های شیائومی:

پارامترهای مختلفی همچون خدمات پس از فروش، مالیات و غیره سبب افزایش قیمت گوشی های هوشمند نسخه گلوبال در مقایسه با نسخه چینی می‌ شود. فروشندگان نیز با تمرکز بر روی همین موضوع، رام های غیر رسمی با پشتیبانی از زبان فارسی و پلی استور را روی موبایل های نسخه چین نصب کرده و با قیمتی پایین ‌تر از نسخه گلوبال، آن ها را به بازار کرده و از سود قابل توجهی برخوردار می شوند. اختلاف قیمت در برخی موارد می‌ تواند تا چن دصد هزار تومان نیز وجود داشته باشد که قطعا چنین پیشنهادی برای بسیاری از افراد، وسوسه ‌کننده خواهد بود. موضوع رام های رسمی و غیر رسمی، مسئله مهم دیگری می باشد که عمدتا کاربران در رابطه با آن هیچ اطلاعات خاصی ندارند. اگر به هر دلیلی مثل عدم وجود نسخه گلوبال بر خرید گوشی هوشمند شیائومی نسخه چین اصرار دارید، پیشنهاد می شود که ادامه این مقاله را از دست ندهید.

رام، محلی برای فریب مشتریان

به صورت کلی، موبایل های نسخه چین با رام رسمی چینی و موبایل نسخه گلوبال با رام رسمی گلوبال توسط سازنده اصلی ارائه می‌ شوند. این یعنی اگر شما یک گوشی هوشمند نسخه مخصوص بازار چین را خریداری کرده باشید، رام گوشی از نوع چینی بوده و تمام مشکلاتی که تا به اینجای کار شمرده ایم، شامل دستگاه شما نیز خواهد شد. طبیعتا هیچ کاربری نمی‌ خواهد موبایلی با زبان اصلی چینی را که از قضا نرم افزارهای بدون کاربرد بسیاری نیز روی آن نصب شده ‌اند و حتی نمی ‌توان روی آن پلی استور را نصب کرد را خریداری کند. در سوی دیگر، فروشندگان نیز از این موضوع آگاه بوده و برخی از آن ها با نصب رام‌ های گلوبال بر روی موبایل های نسخه چین، تلاش می ‌کنند محصول خود را به فروش برسانند. انجام این کار، نیازمند آنلاک کردن بوت لودر بوده و معایب خاص خود را به دنبال دارد. خوشبختانه تشخیص چنین چیزی بسیار آسان می باشد و برای مثال Redmi 6 Pro نام نسخه چین گوشی Mi A2 Lite بوده که با رام چین به فروش می‌ رسد، اما اگر شما این موبایل را خریداری کرده و زبان فارسی روی آن نصب شده بود، یعنی فروشنده از رام غیر رسمی برای این دستگاه استفاده کرده است. لازم به ذکر است که چند ماه پیش، شیائومی نصب رام های جهانی روی گوشی هایی که مخصوص بازار چین تولید می ‌شوند را غیر فعال کرده و چنین کاری را نمی ‌توان روی دستگاه ‌های مجهز به رابط کاربری MIUI 10 انجام داد.

بوت لودر و معایب آنلاک کردن آن:

اگر قصد خرید گوشی شیائومی دارید و نمی ‌خواهید سرتان کلاه رود، بهتر است با مفهومی به نام بوت لودر (Bootloader) نیز آشنا شوید. به بیان ساده، بوت لودر مجموعه‌ ای از کدهای برنامه ‌ریزی ‌شده است که پیش از شروع به کار هر سیستم عاملی اجرا می ‌شود. بوت لودر صرفا مربوط به گوشی نبوده و در هر دستگاهی که سیستم عامل داشته باشد، شامل کامپیوتر، تبلت، ساعت و غیره وجود دارد. این برنامه حاوی مجموعه‌ ای از دستورالعمل‌ ها است که اجرای صحیح سیستم عامل را امکان ‌پذیر می‌ کنند. به صورت پیش‌ فرض، بوت لودر هر دستگاهی قفل بودده و پیش از نصب رام های غیر رسمی، اصطلاحا باید بوت لودر را آنلاک یا از از حالت قفل خارج کرد. روش‌ های متفاوتی برای انجام این کار وجود دارد که اگر به درستی انجام نشود، ممکن است به از کار افتادن دستگاه انجامیده و گوشی شما بریک شود.

معایب موجود در رام های غیر رسمی:

اولین مورد در این بخش، عدم دریافت آپدیت‌ های نرم افزاری از سوی سازندگان است. دستگاه ‌هایی که رام غیر رسمی روی آن ها نصب شده باشد، توسط شیائومی پشتیبانی نشده و به طبع، خبری از نسخه‌ های جدید سیستم عامل اندروید، رابط کاربری MIUI، وصله ‌های امنیتی یا سایر به‌ روزرسانی‌ های نرم افزاری نخواهد بود. شاید در رام های غیر رسمی مشکل مربوط به زبان فارسی حل شود، اما این رام ‌ها معمولا باگ‌ ها، نقص‌ های امنیتی و مشکلات مختلفی مثل کاهش سرعت را به دنبال دارند. همچنین اگر پیش از نصب این رام‌ ها بوت لودر به درستی آنلاک نشده باشد، تلاش برای نصب رام جدید، در صورت نداشتن تخصص کافی، ممکن است به برک شدن یا از کار افتادن دستگاه منتهی شود.

گفتنی است که اگر به هر دلیلی موبایلی با رام غیر رسمی دارید و می‌ خواهید از زبان فارسی و سایر امکانات استفاده کنید، باید خودتان دست به کار شده و رام مورد نظر را دریافت و نصب کنید. برای این کار، بوت لودر دستگاه باید به روش رسمی آنلاک شود. در انجمن xiaomi.eu نیز می ‌توان رام ‌های بسیاری را پیدا کرد که خوشبختانه، عمدتا به ‌روز و مطمئن و ایمن هستند. در برخی موارد حتی امکان دریافت نسخه‌ های جدید آنها به صورت OTA نیز وجود دارد.

خرید گوشی شیائومی

پوکوفون F1 که با نام پوکو F1 در هند به فروش می‌رسد

بررسی فیزیکی گوشی های هوشمند:

همچنین همیشه به یاد داشته باشید که در خریداری کردن گوشی های هوشمند شیائومی، حتما با بررسی فیزیک محصول از سلامت قاب و اتصالات و عدم جداسازی این بخش ها به صورت غیر رسمی اطمینان حاصل کنید.

 
1398/11/02
00:04:46
5.0 / 5
2872
تگهای خبر: رپورتاژ , الكترونیكی , تخصص , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید