خراسان جنوبی كمترین نرخ بیكاری را در كشور دارد
به گزارش كاروخدمت معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: مجموع تلاش هایی كه از سال قبل در حوزه اقتصادی و اشتغال استان انجام شده، سبب شد كه خراسان جنوبی كمترین نرخ بیكاری را در پاییز سال جاری نسبت به سایر استان ها كسب كند.
مشیرالحق عابدی روز یكشنبه در نشست خبری با مبحث «تحلیل عوامل موثر بر كاهش نرخ بیكاری در پاییز ۹۸» كه با حضور تعدادی از مدیران استان برگزار گردید اضافه كرد: نرخ بیكاری استان در پاییز سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل با سه درصد كاهش از ۸.۴ به ۵.۴ درصد رسید و این یك رتبه خیلی خوب و قابل قبول است.
وی تصریح كرد: كاهش نرخ بیكاری از مولفه های توسعه یافتگی است كه در كنار برنامه ریزی حاصل می شود و برپایه دستور استاندار خراسان جنوبی از آغاز سال جاری تدوین برنامه های كوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت در دستور كار دستگاه های پیشران اقتصادی استان قرار گرفت.
معاون استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: اقداماتی كه مجموع دستگاه های اجرایی سال جاری در چارچوب برنامه كوتاه مدت دنبال كردند ثمره آن در پاییز به بار نشست و برابر آمار اعلام شده كمترین نرخ بیكاری بین استان ها نصیب خراسان جنوبی شده است.
وی آغاز عملیات اجرایی راه آهن و راه اندازی ۱۰ هزار واحد مسكونی امسال را همچون طرح های اثرگذار در بخش اشتغال عنوان نمود و اضافه كرد: با عنایت به این كه ۶۲ درصد واحدهای صنعتی استان به رشته ساختمان وابسته است با این اقدامات خیلی از واحدها مجدد احیا و پویا شده اند.
عابدی با اشاره به امضای تفاهم نامه ایجاد هاب شتر و یك هزار هكتار گلخانه در خراسان جنوبی اظهار داشت: این تفاهم نامه ها در بخش تأمین زیرساخت ها و مسایل زیربنایی تابحال اشتغال های موقتی را بوجود آورده كه با تكمیل طرح ها شاهد اشتغال پایدار هم خواهیم بود.
وی به ورود سازمان های توسعه گر در استان با رایزنی های استاندار خراسان جنوبی اشاره نمود و اضافه كرد: این سازمان ها همچون ایدرو و ایمیدرو تفاهم نامه هایی خوبی را در استان امضا كرده اند كه اثر آن بخصوص در بخش اشتغال نمود پیدا می كند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی وجود محصولات استراتژیك در حوزه كشاورزی را از دیگر عوامل دخیل برای رونق اشتغال دانست و اظهار داشت: تولید محصولات با كیفیت كشاورزی، احیای قنوات، ترویج روش های نوین آبیاری و ساخت سازه های آبخیزداری همچون موارد اثرگذار در كاهش نرخ بیكاری استان برای بخش كشاورزی بوده است.
وی همینطور با استناد به آمار مركز پژوهش های مجلس در بهار سال جاری، خراسان جنوبی را دومین استان امن برای سرمایه گذاری معرفی نمود و اضافه كرد: با تدبیر و تلاش مدیریت عالی استان خیلی از واحدهای صنعتی احیا شده كه این مهم افزایش مشاركت اقتصادی مردم، ایجاد اشتغال جدید و تثبیت اشتغال را به دنبال داشته است.
عابدی خاطرنشان كرد: ابتدای سال پیشبینی می شد كه با اجرایی شدن برنامه ها، پاییز سال جاری نرخ اشتغال افزایش یابد و امیدواریم در سایر فصول هم چنین ثمره های خوبی را شاهد باشیم.
وی با اشاره به رشد قابل توجه تسهیلات پرداختی در سال ۹۸ اظهار داشت: طرح رونق تولید و برگزاری جلسات كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در تسهیل سرمایه گذاری اثرات خوبی داشته و بطور قطع مسؤولان و مردم برای رسیدن به نرم اشتغال باید بیشتر از پیش تلاش كنند.
نرخ بیكاری خراسان جنوبی ۵.۴ درصد اعلام شد
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان جنوبی هم با اشاره به آمار ارائه شده از جانب مركز آمار ایران درباره نرخ بیكاری فصل پاییز تصریح كرد: نرخ بیكاری استان در این فصل ۵.۴ درصد و نرخ مشاركت اقتصادی ۴۶.۱ درصد اعلام شده است.
جواد لطفی افزود: سهم اشتغال بخش كشاورزی در این آمار ۲۹ درصد، صنعت ۳۱.۱ درصد و خدمات ۳۹.۹ درصد است.
وی با اشاره به اینكه خراسان جنوبی با ۵.۴ درصد پایین ترین نرخ بیكاری را بین سایر استان ها داشته است اظهار داشت: میانگین نرخ بیكاری در كشور ۱۰.۶ درصد بوده كه خراسان جنوبی كمترین و كرمانشاه با ۱۶ درصد بالاترین نرخ بیكاری را داشته است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی اظهار داشت: افراد ۱۵ سال به بالا در این شاخص آماری لحاظ می شود و برپایه استاندارد سازمان بین المللی كار كسانی كه در طول هفته حداقل یك ساعت كار داشته باشند یا بنا به دلایلی كار را ترك كرده باشند شاغل یا بیكاری تلقی می شوند.
وی با اشاره به اینكه مرجع اعلام رسمی آمار، مركز آمار ایران است اظهار داشت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی سالانه ۳۰ طرح آماری را در استان انجام می دهد كه ۲ شاخص عمده آن نرخ بیكاری و تورم است.
لطفی افزود: آمارها معمولا به صورت فصلی اعلام می شود و در ماه میانی هر فصل به مدت ۲ هفته انجام می گیرد.
وی با تاكید بر اینكه نمونه های این آمارگیری چرخشی و طبقه بندی شده است اظهار داشت: نمونه ها به صورت متمركز از تهران به تمام استان ها اعلام می شود كه ۸۲ خوشه شهری و ۷۸ خوشه روستایی مدنظر است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی با اشاره به اینكه در هر فصل یك هزار و ۹۲۰ خانوار بعنوان نمونه آمارگیری می شوند اظهار داشت: اجرای طرح به صورت تمام الكترونیك بوده و هیچ دخل و تصرفی در آمار از جانب استان صورت نمی گیرد.
استان مرزی خراسان جنوبی به مركزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب