یك مقام مسئول:

تاوان پشتیبانی از مصرف كننده را نباید تولیدكنندگان بدهند

تاوان پشتیبانی از مصرف كننده را نباید تولیدكنندگان بدهند به گزارش كاروخدمت رئیس مؤسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد كشاورزی و توسعه روستایی با اشاره به اینكه بهای پشتیبانی از مصرف كننده را نباید تولیدكننده بدهد، اظهار داشت: بعد از كشف نفت در كشور، گرفتار نفرین منابع شده ایم.



به گزارش كاروخدمت به نقل از مهر، علی كیانی راد رئیس مؤسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد كشاورزی و توسعه روستایی امروز در نشستی خبری از برگزاری «دوره آموزش بین المللی مدیریت پروژه های اشتغال روستایی و كاهش فقر» در ایران اطلاع داد و اظهار داشت: مركز توسعه روستایی یكپارچه برای آسیا و اقیانوسیه (سیرداپ) یك مركز منطقه ای و بین دولتی است كه ارتباط عمیقی با سازمان فائو دارد. این سازمان در سال ۱۹۷۹ تأسیس شده و مقر آن هم در بنگلادش است.
وی با اشاره به اینكه ۱۵ كشور همچون هندوستان، مالزی، میانمار، نپال، سریلانكا، ویتنام، تایلند، افغانستان، ایران و... عضو مركز سیرداپ هستند، افزود: ایران در سال ۸۳ عضو این مركز شده و در دوره آموزشی كه مقرر است در تهران برگزار شود، كشورهای عضو به اشتراك گذاری دانش و تجربیات خود در حوزه مسائل روستایی می دازند.
رئیس مؤسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد كشاورزی و توسعه روستایی با اشاره به اینكه این دوره آموزشی با حمایت كامل صندوق توسعه كارآفرینی امید از ۲۸ آبان تا ۷ آذرماه برگزار می شود، اظهار داشت: یكی از اهداف ما از برگزاری این دوره آموزشی، آشنایی كشورهای عضو سیرداپ با تجربیات ایران در حوزه پروژه های اشتغالزایی روستایی و همینطور استفاده كارشناسان داخلی از تجربیات بین المللی است.
كیانی راد بیان كرد: شركت كنندگان در این دوره آموزشی طی یك سفر سه روزه از پروژه های روستایی كه توسط صندوق كارآفرینی امید در كشور اجرا شده، بازدید مطالعاتی خواهند داشت.
وی افزود: در شرایط فعلی كه كشور تحت تحریم های خصمانه قرار دارد، برگزاری چنین دوره هایی كمك می نماید كه بتوانیم توانمندی ها و تجربیات خویش را در عرصه بین الملل نمایش دهیم.
رئیس مؤسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد كشاورزی و توسعه روستایی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در خصوص اینكه «سیاست های دولت در اجرای طرح توسعه اشتغالزایی روستایی در تناقض با اقداماتی است كه در جهت پشتیبانی از بخش كشاورزی و دامداری كه شغل غالب روستاییان است، انجام می دهد»، اظهار داشت: مسائل خرد را با راهكارهای كلان نمی توان حل كرد. بعنوان مثال، به اعتقاد بنده وظیفه دولت خرید تضمینی محصولات كشاورزی نیست بلكه باید سیاست قیمت تضمینی در این عرصه اجرا شود.
آمریكا ۲۰ ابزار حمایتی برای گندم دارد
كیانی راد با اشاره به اینكه در كشورهای دنیا، حمایت جامع و كامل از تولیدكننده و حمایت هدفمند از مصرف كننده انجام می شود، تصریح كرد: متأسفانه در كشور ما چنین سیاستی اجرا نمی گردد. بعد از كشف نفت، ما گرفتار نفرین منابع شدیم. به عبارت دیگر، دسترسی به منابع مالی زیاد، حاصل از صادرات منابع طبیعی، نظام های سیاستگذاری را منحرف می كند.
وی خاطرنشان كرد: وقتی شكستی در بازار اتفاق می افتد، راهكار آن، این نیست كه دولت یك منابع مالی بزرگ را به بازار تزریق كند، چون كه این اقدام سبب حل موقت آن می شود. بعنوان مثال، امسال كه با انبوه تولید گوجه فرنگی در كشور مواجه شدیم، سال آینده با انبوه تولید و عرضه محصول دیگری مواجه خواهیم شد.
رئیس مؤسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد كشاورزی و توسعه روستایی افزود: در آمریكا، دولت ۲۰ ابزار حمایتی برای گندم دارد و علیرغم همه این موارد، می گوید كه «بیش از ۷۰ درصد از گندمكاران خود حمایت نكرده است» اما در آن جوامع وقتی یارانه نان یا سوخت آزاد می شود، گرفتار شوك نمی شوند كه تمام دستاوردها و سیاست های قبلی هم زیر سؤال برود به علت آنكه در آنجا از مصرف كننده حمایت هدفدار می شود.
به گفته كیانی راد، بهای پشتیبانی از مصرف كننده را نباید تولیدكننده بدهد و اگر بازار آزاد شود، نباید تولیدكننده را سركوب نماییم.
در ادامه این نشست، اصغرنورالله زاده مدیرعامل صندوق كارآفرینی امید هم تصریح كرد: در دنیا شركت های خصوصی بزرگی وجود دارد كه كار خرید محصولات كشاورزی را انجام می دهند اما در ایران چنین چیزی امكان پذیر نیست.
وی افزود: چرا ما نتوانستیم بازار روسیه را تسخیر نماییم اما تركیه موفق شد این كار را انجام دهد؟ به علت آنكه روسیه تمایل دارد كه با پنج یا شش شركت بزرگ در حوزه محصولات مختلف همچون سیفی جات یا لبنیات كار كند و مایل نیست كه با افراد مختلفی سروكار داشته باشد اما متأسفانه سیستم كشور ما بیشتر خرده پا است و امكان اینكه سیستم مورد نظر آنها را تشكیل دهیم، وجود ندارد و همه اینها موانعی است كه با آن روبرو می باشیم.
جزئیات چهار طرح اشتغال زایی روستایی
مدیرعامل صندوق كارآفرینی امید در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری دوره آموزشی سیرداپ در تهران اشاره نمود و اظهار داشت: ما در این دوره سه پروژه موفق را كه در روستاهای كشور اجرا كردیم، برای اعضای سیرداپ نمایش می دهیم و آنها را تشریح خواهیم كرد.
نورالله زاده افزود: سه پروژه تحت عنوان «برنامه اول» اجرا شده كه در مورد اول ما ۲۰۰۰ صندوق خرد محلی را در ۲۰۰۰ روستا با هماهنگی وزارت جهاد كشاورزی ایجاد كردیم و این صندوق ها كار آموزش روستاییان بخصوص زنان روستایی را انجام می دهند كه آنها بتوانند كسب و كار مورد علاقه خویش را راه بیندازند.
وی افزود: طرح دوم طرح «هر روستا یك محصول» و «هر خانه یك كارخانه» است كه در ۱۰۰ روستا اجرا شده و در این دوره آموزشی، از اجرای طرح در یكی از استان های سمنان، گیلان یا مازندران كه با عنایت به شرایط آب و هوایی، موقعیت مناسبی داشته باشد، بازدید می شود.
مدیرعامل صندوق كارآفرینی امید اظهار داشت: بعنوان مثال، در روستای «كركاس» در منطقه عباس آباد و دو روستای اطراف آن، بیشتر از ۶۰ واحد گلخانه بوجود آمده و همه افراد این روستا مشغول تولید گل هستند كه گل های تولیدی این افراد توسط شبكه های توزیع در تهران توزیع می شود و مقرر است كه یك پایانه صادراتی برای صادرات این گل ها به خارج از كشور ایجاد شود.
نورالله زاده، طرح سوم را «روستای بدون بیكار» عنوان نمود و تصریح كرد: ما در این طرح با ایجاد اقامتگاه های بومگردی، رستوران ها، واحدهای تولیدی صنایع دستی و مواردی از این قبیل، از روستاییان حمایت می نماییم. همینطور در این طرح، تمام فعالیت های متناسب با مزیت روستا مورد حمایت قرار می گیرد.
اجرای طرح های اشتغال زایی روستایی در ۱۰ سال آینده ملی می شود
وی با اشاره به اینكه هم اكنون نمی توان این طرح ها را در سراسر كشور اجرا كرد، اظهار داشت: فكر می نماییم طی ۱۰ سال آینده به صورت ملی در محیط های روستایی اجرا نماییم.
مدیرعامل صندوق كارآفرینی امید همینطور با اشاره به ضرورت توسعه انبارداری در مراكز روستایی اضافه كرد: اگر كشاورزان، انبار یا سردخانه مناسب در اختیار داشته باشند، لازم نیست كه محصولاتشان را به محض برداشت، به بازار عرضه كنند و گرفتار گرفتاری شوند. بعنوان مثال، اگر كشاورزان گوجه فرنگی تولیدی امسال را به صورت مارمالاد، بسته بندی و در انبار و سردخانه نگهداری می كردند، می توانستند خارج از فصل، آنرا به بازار عرضه كنند.
نورالله زاده، سقف تسهیلات به طرح های اشتغالزایی در روستاها را تا چهار میلیارد تومان عنوان نمود و اظهار داشت: در گلخانه ها این رقم كمتر و تا ۲۵۰ میلیون تومان با كارمزد ۶ درصد است.
وی افزود: یك سال دوره اجرا و مشاركت و حداكثر تا یك سال بسته به نوع طرح، به آن تنفس داده می شود و بازپرداخت تسهیلات هم تا ۶ سال خواهد بود.
مدیرعامل صندوق كارآفرینی امید با اشاره به افتتاح ۱۰۰ هكتار زمین كشت گیاهان دارویی در منطقه «دره شهر» ایلام اظهار داشت: این كشت مبتنی بر قرارداد بوده و طی روزهای آینده افتتاح می گردد. در این منطقه واحد فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی هم راه اندازی شده كه اقدامات مربوط به فرآوری گیاهان دارویی را انجام می دهد و ما برای كل این زنجیره ۸ میلیارد تومان تسهیلات عرضه كردیم و طرح در ۷۰ روستا اجرا خواهد شد.

1398/08/28
08:11:52
5.0 / 5
2315
تگهای خبر: ابزار , اشتغال , اشتغال زایی , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید