معاون وزیر بهداشت در پاسخ به كاروخدمت اعلام كرد
اجرای طرح نجات فرزندان سقط و ارجاع مادران به بخش مشاوره مراکز بهداشتی
به گزارش کاروخدمت، معاون درمان وزارت بهداشت به طرح نفس (نجات فرزندان سقط) اشاره نمود و در این زمینه اظهار داشت: در این طرح، مادرانی که قصد انجام سقط دارند برای مشاوره به مرکز بهداشتی رجوع می کنند و تلاش می شود آنها را منصرف کرد؛ بعنوان مثال در شهر زنجان در مدتی محدود 400 مادر را از انجام سقط منصرف کرده بودند.
به گزارش کاروخدمت به نقل از ایسنا، دکتر سعید کریمی در نشست خبری به مناسبت شروع هفته ملی جمعیت، در پاسخ به سوال ایسنا درباب آمارهای سقط جنین و اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش این آمارها، اظهار داشت: سقط جنین موضوعی نیست که وزارت بهداشت به تنهایی با آن روبرو شود، عمده سقط ها اصلا در محیط های درمانی رخ نمی دهد و دسترسی به آن وجود ندارد؛ اما بعد که عوارض رخ می دهد تازه بیمار را به بیمارستان می آورند. اگر بخواهیم پیشگیری نماییم دستگاه های دیگر موثر هستند.
چگونگی اثبات سقط جنین وی ادامه داد: برای برخورد با سقط غیرقانونی وقتی بازرسین به مراکز مراجعه کنند، حتی اگر وسیله سقط را پیدا کنند، این به مفهوم انجام سقط نیست و اثبات آن دشوار است. البته معادل قانون اگر داروی سقط پیدا شود به مفهوم انجام سقط است که با آن برخورد می شود. در کل بحث های حقوقی جدی برای اثبات وجود دارد. وزارت بهداشت نهاد پلیسی نیست و به خانه مردم دسترسی ندارد.
اجرای طرح نفس و انصراف خیلی از مادران از سقط او به طرح نفس (نجات فرزندان سقط) اشاره و اشاره کرد: در این طرح مردمی که اجرای آن در شهرهای کوچک آسان تر است، مادرانی که قصد انجام سقط دارند برای مشاوره به مرکز بهداشتی مراجعه می کنند و اهتمام می شود آنها را منصرف کرد؛ به عنوان مثال در شهر زنجان در مدتی محدود ۴۰۰ مادر را از انجام سقط منصرف کرده بودند. بسیاری از کسانی که سقط می کنند پشیمان می شوند و باید موضوعات روانی را کنترل کرد. آمار سقط جنین گوناگون است و چون بسیاری از آنها در مراکز غیرقانونی به انجام می رسد نمی توان استناد کرد.
۵۶ درصد زایمان ها در ایران سزارین است لزوم ترویج زایمان بدون درد وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره ی ترویج زایمان طبیعی در مراکز درمانی، بیان کرد: میزان سزارین در ایران بسیار بالا است و ۵۶ درصد زایمان های ما به شکل سزارین انجام می شود؛ درحالی که آمار جهانی کمتر از ۲۵ درصد است. دلیل این آمار بالای ما فقط القای پزشکی نیست برای اینکه بسیاری از مادران از درد زایمان طبیعی می ترسند. این کار نیازمند فرهنگسازی است و باید زایمان بدون درد را ترویج دهیم که این کار در مراکز ما شروع شده است و بدنبال کاهش درد غیردارویی و برگزاری کلاس آموزشی برای مادران حامله رفته ایم.
وی در این زمینه اضافه کرد: طبق قانون باید سالی ۵ درصد سزارین ها کاهش داده شود. این مساله در اعتباربخشی بیمارستان ها لحاظ شده است و بیمارستانهایی که میزان سزارین خارج از عرف داشته باشند با کاهش درجه اعتبار بخشی مواجه می شوند. زایمان طبیعی با هر روشی در مراکز دولتی رایگان است.
ادامه دارد
منبع: كاروخدمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب