رئیس كانون انجمن های صنفی كارگران :
انتقاد كارگران نفت به تبعیض است
کاروخدمت: رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران اظهار داشت: وزیر نفت می گوید مشکل کارگران به ما مربوط نیست و این افراد قانون کاری هستند در حالیکه در صنعت نفت اجازه اجرای کامل قانون کار را نمی دهند.
ناصر چمنی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اعتراض کارگران پیمانی صنعت نفت، عنوان کرد: اعتراض کارگران نشأت گرفته از یک تبعیض بزرگ است؛ تبعیض عاملی است که هم انگیزه و هم رفتار کارگر را گرفتار خدشه می کند. متأسفانه در صنعت نفت قراردادها با روش های خاصی منعقد می شوند که باعث بروز تبعیض می شود.
مشکل کارگران ناشی از دیدگاه وزیر نفت است
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران اضافه کرد: این که وزیر نفت اعتقاد دارد مشکل کارگران پیمانی صنعت نفت فقط در ارتباط با قانون کار بوده و اعتراضات آنها فراقانونی است نشان داده است که مشکل صنعت نفت از همین دیدگاه وزیر نشأت گرفته است؛ در صنعت نفت، کارکنان رسمی، کارکنان با قرارداد موقت و کارکنان پیمانی کار یکسان دارند و حتی در اکثر مواقع کارگران پیمانی و قراردادی کار بیشتری هم نسبت به رسمی ها انجام می دهند اما دریافتی ها فاصله بسیار زیادی دارد. دستمزد کارگر رسمی بعضاً ۴ تا ۵ برابر کارکنان قراردادی و پیمانی است.
وی افزود: وقتی کارگر این تبعیض واضح را می بیند چاره ای جز اعتراض پیش روی خود ندارد؛ از سویی دیگر هم حتی همین حداقل حقوق هم با تأخیر واریز می شود.
اجازه اجرای کامل قانون کار را در مجموعه نفت نمی دهند
چمنی اظهار داشت: جالب نیست که در یک مجموعه کاری تا این حد تبعیض وجود داشته باشد و وزیر نفت هم صرفا اعلام نماید که کارها برون سپاری شده و مسائل به ما مربوط نیست و این اعتراضات به قانون کار مرتبط می باشد.
عضو شورایعالی کار در مورد علت عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و سختی کار در بخش نفت، گاز و پتروشیمی، خاطرنشان کرد: بله متأسفانه شاهد عدم اجرای این قوانین هستیم؛ در واقع حتی همین قانون کاری که آقای زنگنه به آن اشاره می کند، در مجموعه صنعت نفت اجرا نمی گردد. ماده ۴۹ قانون کار مختص طرح طبقه بندی مشاغل است که اگر اجازه اجرا پیدا کند از میزان این تبعیض کم می شود.
وی اضافه کرد: از یک طرف می گویند این کارگران قانون کاری هستند و از آن طرف اجازه اجرای کامل قانون کار را در مجموعه های خود نمی دهند. در مجموعه ای مثل پتروشیمی طرح طبقه بندی اجرا شده و این تبعیض کمتر شده است اما در بخش نفت اجرا نشده است؛ می توانند طرح طبقه بندی مشاغل ذیل قانون کار را در بخش نفت هم اجرا کنند تا تبعیض ها کمتر شود.
مجلس چرا با نمایندگان کارگران جلسه نمی گذارد؟
چمنی در مورد تاثیر جلسات مجلس در حل مشکلات کارگران، اظهار داشت: مجلس جلسه می گذارد اما از نمایندگان کارگری در این جلسات دعوت نمی نماید. ما کانون عالی انجمن های صنفی کارگران هستیم اما مجلس توجهی به نظرات ما ندارد و ما را در این جلسات دعوت نکرده است.
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران اضافه کرد: باید از نمایندگان پرسید در این جلسات از نمایندگان کارگران معترضین هم دعوت به عمل آمده است یا خیر؟ اگر مجلس صرفا با دولت جلسه بگذارد و مذاکره کند مشکل کارگران حل نخواهد شد.
منبع: karokhedmat.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب