پیشنهاد افزایش وام مسکن ملی به ۷۰۰ میلیون تومان
به گزارش کاروخدمت، رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن با اشاره به اینکه پیشنهاد افزایش وام طرح نهضت ملی مسکن به ۷۰۰ میلیون تومان را به شورای پول و اعتبار عرضه کرده ایم، اظهار داشت: واحدهای شروع شده طرح نهضت ملی مسکن از ۲.۶ میلیون واحد عبور کرد و بیشتر از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان به این طرح اختصاص یافته است.
به گزارش کاروخدمت به نقل از ایسنا، محمدرضا مهدیار اسماعیلی در نشست خبری اظهار نمود: رقم آغاز پروژه های نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۶۰۳ هزار واحد عبور کرده است. منابع جذب شده هم به بیشتر از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی ادامه داد: از این عدد ۳۷۱ هزار میلیارد تومان آورده مردمی است که می تواند حجم قابل توجهی از اشتغال و عملیات عمرانی را رقم بزند. مسکن علاوه بر مشاغل مستقیم، مشاغل جانبی را هم حمایت می کند. از ۳۷۱ هزار میلیارد تومان ۲۳۴ هزار میلیارد تومان مستقیما توسط مردم و مابقی از راه تسهیلات بانکی تأمین شده است.
معرفی ۲ میلیون و ۱۸۴ هزار نفر برای دریافت وام مسکن
رئیس صندوق ملی مسکن در رابطه با تعداد نفرات معرفی شده به بانکها برای دریافت تسهیلات مسکن اظهار داشت: تا امروز ۲ میلیون و ۱۸۴ هزار نفر برای انعقاد قرارداد به بانکها معرفی گشتند. از این رقم ۷۸۴ هزار نفر منجر به انعقاد قرارداد شده است. ۹۵۹ هزار نفر در صف انعقاد قرارداد هستند. ۴۴۱ هزار نفر گرفتار نقص مدرک بودند که باید باردیگر درخواست خویش را به جریان بیندازند. از این اعداد حدود ۷۴ هزار و ۶۵۸ واحد بابت جوانی معرفی گشتند. تعداد ۲۷ هزار واحد به ایثارگران اختصاص یافته است. مسکن روستایی ۲۹ هزار و ۷۴۲ واحد و قشر محرومین هم ۳۳ هزار و ۸۶۳ واحد بوده است. در مجموع در قسمت دهک های کم درآمد ۶۹ هزار و ۲۳۲ واحد شروع شده است.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: پرداخت وام دهکهای یک تا چهار شروع شده است. کسانی که در استانها در نهادهای مخلتف هستند به سازمان بهزیستی و کمیته امداد رجوع کنند که می توانند از تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومان در شهرها و ۳۰۰ میلیون تومان در روستاها با سود ۲ درصد استفاده نمایند.
وی با اشاره پرداخت دو میلیارد دلار از جانب صندوق توسعه ملی به پروژه های مسکونی اظهار داشت: با تاکید رهبر معظم انقلاب از منابع نفتی مقرر شد دو میلیارد دلار از این رقم در اختیار نهضت ملی مسکن قرار گیرد. هم اکنون بخش اول این منابع به ارزش ۱۰ هزار و ۱۹۵ میلیاردریال به نهضت ملی مسکن اختصاص یافته است. رقم ریالی این عدد بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان می شود.
توزیع میلگرد دولتی از پایان اردیبهشت به پروژه های مسکونی
رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن تصریح کرد: سال قبل بزرگترین خرید فولادی تاریخ فولاد برای طرح نهضت ملی مسکن به مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافت. از ۳۱ اردیبهشت عملیات توزیع این میلگردها شروع شد. بنیاد مسکن ۶۹ هزار تن اعلام نیاز کرده و تقاضا به صورت کلی بیشتر از ۹۹ هزار تن واصل شده که فراتر از توان صندوق ملی است.
وی با اشاره به اینکه درمورد فولاد یک خبر خوب داریم برای شرکتهای دانش بنیان داریم اظهار داشت: شرکتهای دانش بنیان که برپایه فناوری های نوین فعالیت می نمایند از این تشویق برخوردار خواهند شد که بعد از تایید فناوری آنها می توانند از فولاد با نرخی که در اختیار پروژه های نهضت ملی مسکن قرار می گیرد بهره مند شوند تاانشاءالله هزینه های ساخت کاهش پیدا کند.
به قول اسماعیلی، طبق برنامه هفتم توسعه با تلاشهای بی وقفه رئیس جمهور شهید ۲ درصد از زمینهای کشور در اختیار طرحهای شهری قرار گرفت. در این برنامه حداقل ۲۴۰ هزار هکتار به طرح نهضت ملی مسکن اختصاص می یابد که این مساحت می تواند افزایش پیدا کند.
رئیس صندوق ملی مسکن در پاسخ به سوالی در رابطه با همکاری کشورهای خارجی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن اظهار داشت: در شهر های ساحلی مکران ۲۷ نقطه ساحلی شناسایی شده که سه شهر همچون خلیج فارس، علوی و تیس نامزد دریافت سرمایه گذاری خارجی شده اند. تعدادی شرکتهای خارجی و همینطور شرکتهای ایرانی در تراز بین المللی تأمین مالی ساخت شهر را بر عهده می گیرند. در یکی از این شهرها بانک مسکن هم ورود کرده است.
وی بیان نمود: برای پیشگیری از تورم در انتهای سال گذشته آسانسور بخش قابل توجهی از پروژه های نهضت ملی مسکن خریداری شده است.
پیشنهاد افزایش وام نهضت ملی مسکن به ۷۰۰ میلیون تومان
اسماعیلی در رابطه با برنامه کاهش رقم اقساط تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن اظهار داشت: به نظر من متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن نیازمند این هستند که مبلغ کل وام آنها افزایش یابد؛ چونکه متاسفانه با تورم در کشور مواجهیم. به جای آنکه در دور بعدی با بانک برای کاهش رقم اقساط مذاکره نماییم باید تلاش نماییم که مبلغ وام از ۵۵۰ میلیون تومان فعلی افزایش یابد. امیدواریم این رقم را ۷۰۰ میلیون تومان برسانیم. صندوق ملی مسکن این پیشنهاد را به شورای پول و اعتبار ارائه کرده و در این حوزه باید شورایعالی مسکن تصمیم گیری کند.
وی ضمن اشاره به امتناع برخی بانک ها از پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن بیان نمود: بانک های سامان، سرمایه، خاورمیانه و دی عملکردشان در طرح نهضت ملی مسکن حدودا صفر بوده است. در حالیکه این بانک ها پارسال رقم قابل توجهی تسهیلات پرداخت کرده اند. مثلاً یکی از بانک ها بیشتر از ۶۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات داده که باید ۲۰ درصد آن معادل ۱۲۰ هزار میلیارد تومان در اختیار بخش مسکن قرار می داد که این اقدام صورت نگرفت.
ساخت ۲۷۷ هزار مسکن در بافتهای فرسوده
رئیس صندوق ملی مسکن ضمن اشاره به بازآفرینی شهری در چارچوب طرح نهضت ملی مسکن اظهار داشت: از ۲.۶ میلیون واحد نهضت ملی مسکن ۲۷۷ هزار واحد در بافتهای فرسوده شروع شده است. برای احیای بازآفرینی شهری، صندوق ملی مسکن این آمادگی را دارد که پروژه های انبوه سازان که در بافت ایجاد می شود، این واحدها را از آنها خریداری کند. با سرمایه گذار و مالک وارد مشارکت سه جانبه می شویم. اگر در انتها پروژه فرد، واحد را نخواست ما آنرا برمی داریم و در اختیار متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن قرار می دهیم.
اسماعیلی، منابع در اختیار طرح نهضت ملی مسکن را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان دانست و اظهار داشت: از محل منابع مستقیم صندوق تا کنون ۱۶ هزار میلیارد تومان هزینه کرده ایم. ۵۱۰۰ میلیارد تومان هزینه ساخت فضاهای روبنایی، ۳۹۰۰ میلیارد تومان صرف انتقال زیرساخت پروژه های آب و برق، حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان صرف آماده سازی پروژه های مسکن مهر، ۲۰۰۰ میلیارد تومان در چارچوب خرید فولاد هزینه شده و مابقی ارقامی بوده که در چارچوب تسهیلات و ارقام مختلف در طرح نهضت ملی مسکن خرج شده که جمع آن به ۱۶ هزار میلیارد تومان می رسد.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با میزان جریمه مالیاتی بانکهای متخلف در پرداخت تسهیلات اظهار داشت: مباحث در ارتباط با تأمین بخشی از منابع مالی صندوق از محل مالیات ها در دو مسیر کلی دیده شده است. یکی از موارد محل وصول مالیات ها که در قانون بودجه سال قبل به آن اشاره شده اجبار به واریز ۱۷ هزار میلیارد تومان به صندوق ملی مسکن می باشد. طبق آخرین گزارش سازمان امور مالیاتی ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از این محل وصول شده و دریافتی صندوق ملی مسکن ۸۰۰۰ میلیارد تومان بوده است.
اسماعیلی بیان نمود: در راه دوم یعنی جریمه استنکاف بانک ها هم امروز به حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده که تابحال با وجود صدور برگه های تشخیص، منابعی از این محل دریافت نکرده ایم.
منبع: karokhedmat.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب