گوشت قرمز تولید داخل باید جزو اقلام کالابرگ الکترونیک محسوب شود

گوشت قرمز تولید داخل باید جزو اقلام کالابرگ الکترونیک محسوب شود به گزارش کاروخدمت، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک اظهار داشت: مکانیزمی که سال 1401 قبل از حذف ارز ترجیحی نهاده های دامی، سخن از آن بود یعنی قرار گرفتن گوشت قرمز تولید داخل در کالابرگ الکترونیک باید اجرائی شود.



به گزارش کاروخدمت به نقل از مهر، سال قبل در ایام پایانی سال نرخها هر کیلو دام زنده روی ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تومان بود که با قیمت تمام شده در آن مقطع زمانی منطبق بود.
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در دی ماه ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ حدود ۱۸ درصد کاهش پیدا کرده است. ضمن این که این کاهش هر ماه نسبت به ماه قبل هم مشهود است. به عنوان مثال میزان کشتار در دی نسبت به آذر ماه حدود ۹ درصد کاهش داشت.
اگر به آمار ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ نگاه شود شاهد کاهش ۲۲ درصدی میزان کشتار یعنی تولید داخلی نسبت به زمان مشابه سال قبل هستیم.
کاهش سرانه مصرف گوشت
افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور در این خصوص به مهر اظهار داشت: تمام این موارد نشان میدهد اقداماتی که درباره ی واردات گوشت قرمز برای تعادل بازار انجام شده خیلی کارآمد نبوده است.
وی عنوان کرد: سال ۱۴۰۱ با وجود این که صادرات انجام می شد و واردات کشور هم ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن بود، مصرف سرانه ۷.۵ کیلو گرم بوده است.
وی افزود: سال ۱۴۰۲ نیز واردات با حجم بالاتری ادامه یافت و ۱۰۲ هزار تن گوشت قرمز (۹۰ هزار تن گوشت گرم و منجمد و ۲۵ هزار تن دام زنده) وارد کشور شد و صادراتی انجام نشد؛ اما مصرف سرانه به ۶ کیلو گرم رسید.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با اعلان اینکه منبع این آمار، مرکز آمار ایران و گمرک کشور است، تصریح کرد: این اعداد نشان میدهد با وجود این که واردات به انجام می رسد مصرف سیر نزولی داشته چون تولید داخل کاهش پیدا کرده است.
وی اظهار داشت: واردات حتی به عنوان مسکن هم عمل خوبی نداشت و دولت باید بدنبال راه حل دیگری باشد.
راهکار چیست؟
صدر دادرس درباره ی راه برون رفت از وضعیت فعلی اظهار داشت: هر راهکاری که دولت دنبال می کند اگر در ابتدا بازار را احیا نکند و به وضعیت آن رسیدگی نکند، موفقیتی کسب نخواهد کرد.
وی توضیح داد: کشور ۶۱ میلیون نفر در ۷ دهک جمعیت یارانه بگیر دارد. بخش زیادی از این جمعیت متقاضی گوشت قرمز نبوده و توان خرید گوشت داخل را ندارند؛ برای اینکه هزینه تولید و قیمت تمام شده بالا است. اگر شاخص قیمت مصرف کننده بررسی شود تمام این مساله ناشی از سودجویی و دلالی نبوده و نرخ ها واقعی است. بدین سبب مکانیزمی که سال ۱۴۰۱ قبل از حذف ارز ترجیحی نهاده های دامی، سخن از آن بود یعنی قرار گرفتن گوشت قرمز تولید داخل در کالابرگ الکترونیک باید اجرائی شود.
این کارشناس بازار گوشت اظهار داشت: با حذف ارز ترجیحی یارانه از بخش کشاورزی خارج شد و قرار بود بوسیله کالابرگ الکترونیک مجدد به بخش تولید برگردد که این طور نشد. نتیجه آن اکنون در بازار دیده می شود. این پول باید برای هدفی که در نظر گرفته شده بود صرف شود.
وی اضافه کرد: اگر این اتفاق رخ دهد و تقاضا بالا برود تولید هم روند افزایشی خواهد داشت. بطور قطع تولید که افزایش پیدا کند قیمت تعدیل می شود و دیگر برای هر کیلو گرم دام زنده بیش از ۲۶۰ و ۲۷۰ هزار تومان هزینه نمی گردد. بدین سان نرخ گوشت قرمز در قصابی های سطح شهر ۷۰۰ هزار تومان نخواهد بود.
روزهای پایانی سال قبل هر کیلو گرم گوشت قرمز با نرخ دولتی بین ۲۹۹ تا ۳۹۰ هزار تومان بود. گوشت تولید داخل نیز بین ۵۵۰ تا ۷۸۰ هزار تومان در قصابی های مناطق مرکزی شهر به فروش می رسید.


منبع:

1403/01/18
16:18:22
5.0 / 5
355
تگهای خبر: آمار , تولید , خرید , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید