آیا جنگ جهانی سوم بر سر غذا و آب خواهد شد

آیا جنگ جهانی سوم بر سر غذا و آب خواهد شد به گزارش کاروخدمت، با رشد تصاعدی جمعیت در جهان و هم در ایران و محدودیت منابع تولید غذا و محصولات کشاورزی، برای بسیاری این سوال است که غذا در جهان آینده چگونه تأمین می شود، آیا جنگ جهانی سوم بر سر آب و غذا خواهد شد


به گزارش کاروخدمت به نقل از فارس، با رشد تصاعدی جمعیت در جهان و نیز در ایران و محدودیت های که در منابع تولید غذا و محصولات کشاورزی وجود دارد برای بسیاری این پرسش است که غذا در جهان آینده چگونه تامین می شود، آیا گرسنگی همه انسان ها را از بین خواهد برد؟ طبق آمار سازمان ملل متحد یک میلیارد نفر هر شب گرسنه سر بر بالین می گذارد و بسیاری براین باورند که جنگ جهانی سوم سر غذا و آب خواهد شد برای اینکه به اعتقاد آنها منابع محدود تولید، توان تامین غذا را در جهان آینده نخواهد داشت.
بنا بر تخمین سازمان ملل متحد،  جمعیت جهان در نوامبر ۲۰۲۲ از مرز ۸ میلیارد نفر گذشت. جمعیت جهان از هنگام پایان قحطی بزرگ و مرگ سیاه (همه گیری طاعون) در سال ۱۳۵۰ میلادی رشد سریعی را شروع کرد.
این در صورتی است که تغییرات آب و هوایی، گرم شدن کره زمین، خشکسالی ها، طوفان ها و گردوغبارها و نیز محدود بودن خاک و آب سبب شده تولیدات کشاورزی و غذا با چالش هایی مواجه شود. پس  آیا باید نگران تامین غذا در آینده شد؟ آیا می توان گفت گرسنگی بر دنیا مستولی شده و جنگ جهانی سوم بر سر غذا و آب شکل می گیرد؟
*استفاده از تکنولوژی های نوین در کشاورزی راه حل تامین غذا در آینده
در کنار همه این محدودیت های تولید، دانشمندان راهکارهایی را برای تامین غذا در آینده دارند، به تناسب رشد علم کشاورزی، تکنولوژی های مدرن هم برای تولید اختراع شده که هر کدام به تولید بیشتر مواد غذایی کمک می نماید، یکی از راه حل ها استفاده از تکنولوژی های نوین در کشاورزی است که به شکل گسترده ای درحال توسعه و استفاده قرار می گیرند. این تکنولوژی ها به کشاورزان کمک می نماید تا عملکرد و راندمان خودرا بالا برند، منابع طبیعی را صرفه جویی کنند و به حفظ محیط زیست کمک کنند. در نظر بگیرید زمانی میانگین تولید گندم دو تن در هکتار بود در سایه استفاده از تکنولوژی کشاورزی حالا به 14 میلیون تن  رسیده و سایر محصولات کشاورزی هم چنین رشدی را داشته اند.
سازمان خواوربار کشاورزی ملل متحد به 3 راه حل اساسی که به تامین امنیت غذای جهان آینده کمک می کند اشاره می کند.
1- سامانه های هوشمند کشاورزی
سامانه های هوشمند کشاورزی شامل استفاده از سنسورها، شبکه های بی سیم و فن آوری های اینترنت اشیاء (IoT) است. با بهره گیری از این سامانه ها، کشاورزان می توانند بطور دقیق و بموقع اطلاعات مربوط به خاک، آب، هوا و گیاهان را جمع آوری کرده و تحلیل کنند. این اطلاعات به کشاورزان کمک می نماید تا تصمیمات بهتری در مورد آبیاری، تغذیه گیاهان و مدیریت بیماریها بگیرند. همچنین، سامانه های هوشمند کشاورزی می توانند بطور خودکار عملکرد سیستم های آبیاری را تنظیم کنند و بوسیله شبکه های بی سیم به دستگاه های قابل حمل متصل شوند.
2. کشاورزی دقیق:
کشاورزی دقیق شامل استفاده از فن آوری های مکان یابی جغرافیایی (GPS)، سنسورها و ربات های خودکار است. با استفاده از این فنآوری، کشاورزان می توانند بطورمثال بطور دقیق و بهینه بذر بکارند، آب را بصورت مناسب تر و با صرفه جوئی بیشتر بهره گیرند و محصولات را در زمان مناسب برداشت کنند. همچنین، ربات های خودکار می توانند وظایفی مانند برداشت محصولات، تعمیر و نگهداری تجهیزات را بطور خودکار انجام دهند.
3. کشاورزی هوشمند:
کشاورزی هوشمند شامل استفاده از فن آوری های هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشین و تحلیل داده است. با استفاده از این فنآوری، کشاورزان می توانند الگوهای رفتار گیاهان و حشرات را تحلیل کرده و بطور دقیق پیش بینی تعدادی از مسائل مربوط به کشاورزی را انجام دهند. علاوه بر این، با بهره گیری از الگوریتم های یادگیری ماشین، می توان بطور خودکار سامانه های کنترل را تنظیم کرده و عملکرد کشاورزان را در طول زمان افزایش داد.
*قوانین جهانی باید تغییر کند

ابراهیم مرادزاده کارشناس کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار فارس اظهار داشت: روش سنتی دیگر جوابگوی تامین غذای آینده نیست، کشاورزی باید زمان کشت محصول را بداند، میزان کودی که باید استفاده شود، چه محصولی را در کجا بکارد، میزان آب، زمان برداشت اطلاعاتی است که به افزایش تولید کمک می نماید.
وی اضافه کرد: اما برای تامین غذای مردم در آینده علاوه بر تولید، قوانین جهانی هم متناسب با آن باید تغییر کند، نباید غذا در انبارهای کشورهای بزرگ ذخیره شود و سایر کشورها دسترسی به آن نداشته باشد، یا نباید قوانین صادرات و واردات تحت اعمال نفوذ کشورهای سلطه گر باشد، قوا نین تجارت جهانی باید برای همه کشورها برابر باشد.
بنابراین با گسترش علم و فناوری ظرفیت تولید غذا هم بیشتر می شود، تکنولوژی های نوین به دست می آید که نسبت به قبل تولید متحول می شود. این تکنولوژی ها به کشاورزان کمک می کنند تا عملکرد و راندمان خودرا بالا برند و به حفظ محیط زیست کمک کنند، بدین سبب راه حل تامین غذا در آینده گذر از روش امروز به کشاورزی هوشمند است که ظرفیتهای بزرگی را برای تولید و غذا به وجود می آورد و شاید نظریه طرفداران جنگ جهانی سوم به خاطر غذا را حاشیه می برد.




منبع:

1402/08/06
13:23:50
5.0 / 5
329
تگهای خبر: آمار , اقتصاد , اینترنت , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید